Caner Tan
Caner Tan

Gün, birlik olma günüdür!

13-11-2014 17:56 5368 kez okundu.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde meydana gelen bombalı saldırı da basına yansıdığı gibi 40 değil, edindiğimiz bilgiler doğrultusunda 200’e yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Hain saldırıda hayatını kaybedenler arasında sektörümüzden ise birden fazla arkadaşımız var…

Anneler gününe denk gelen bu hain saldırıda çocuklar yetim, eşler ersiz, analar ise göz yaşına boğuldu!.. Hainlerin bombalı saldırısında 200’e yakın vatandaşımızı kaybettik!.. Edindiğim bilgiye göre de 200’ün üzerinde vatandaşımız yaralı ve tedavilerinin devam ettiği bilgisini aldım.

Telefonla ulaştığım Edip Bakımcı, Reyhanlı’nın mahşeri yaşadığını dile getirdi. Her köşe başında taziye çadırlarının kurulduğunu, Anneler Günü’nde ANALARIN yürek dağlayan ağıtlarıyla Reyhanlı sokaklarının yankılandığını aktardı Sayın Bakımcı!.. Can kayıplarının yanında Reyhanlı’da cadde ve sokaklar adeta savaş alanına dönmüş!.. İşyerleri büyük ölçüde zarar görmüş!.. Çok sayıda ev ve araçta da maddi hasarlar meydana gelmiş…

Ali Çiçekli’nin de olay yerinde olduğu bilgisine ulaştım. Görüştüğüm Sayın Çiçekli’nin moralinin gördüğü manzara karşısında demoralize olduğunu ve cenazeleri defnetmek ve insanların acısını paylaşmak için olay yerinde olduğunu ifade etti Sayın Çiçekli.

Hain bombalı saldırı da hayatını kaybeden Trans Mehmet Selim Uluslararası Taşımacılık firmasının sahibi Mehmet Arslan, Hacıoğlu Nakliyatın sahibi Mehmet Hacıoğlu’nun kuzeni ve şirket çalışanı Mehmetali Şanlıoğlu, Yellizler Nakliyat sahibi İbrahim Yelliz’in oğlu Murat Yelliz ile Öznaimoğlu Nakliyat sahibi Mehmet Rıza Ceyhan’ın oğlu Ahmet Ceyhan ve ismini sayamadığım tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum.

Hayatını kaybedenler ertesi günü gözyaşları içinde toprağa verilirken, tüm Türkiye'yi yasa boğan hain saldırının kurbanlarının hikâyeleri ise yürekleri dağladı!.. Her birinin bir hayali, bir ideali, bir hedefi vardı!.. Canları yitirmişiz!.. Analar ağlıyor!.. Babasını-annesini kaybeden bebekler olup, bitenin farkında bile olmadan o masum bakışlarıyla son kez arkalarından bakıyor!.. İnsan hayati ülkemizde maalesef bu kadar ucuz dedirten olayları yaşamaya başlayınca isyan etmemek elimde değil!.. İşte halen maç muhabbeti yapan mı dersiniz…. Siyaset yapan mı dersin!... Sosyal medyada fıkra paylaşan mı dersin!... Kendinize gelin, kendinize!... 200’e yakın canımızı yitirdik…

Evet, gün birlik olma günüdür!.. Gidenleri geri getiremeyiz ama geride kalanların yaralarını bir nebze de olsa sektör olarak sarabiliriz!.. Madem biz lojistik sektöründeyiz ve sektörümüz çok güçlü ve de büyük sivil toplum kuruluşlarımız var. Gelin taşın altına hep birlikte elimizi sokalım!.. STK’larımız öncülüğünde yardım kampanya çalışmalarını başlatalım. Çünkü acının dini, dili, ırkı olmaz!.. Bunu görelim ve hoş görü ile yardım elimizi uzatalım!.. Bu acı ülkemizin acısıdır, herkes buna sahip çıkmalıdır!..

Şimdi gelelim bu acıyı görmezden gelip maç muhabbeti yapan arkadaşlara; Galatasaray-Fenerbahçe maçı da bitti. Hala bu acıyı görecek kadar gözünüz açılmadı mı? Bu kadar mı bencilsiniz?

Caner Tan
E-Mail: caner.tan@tanlojistics.com.tr