Caner Tan
Caner Tan

Umutlarımızı taşıyoruz

13-11-2014 17:58 5417 kez okundu.

Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakırken, lojistik sektörü olarak umutlarımızı da yeni yıla taşıyoruz. Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedefleri var. Bu hedeflere adım adım koşarken, Türk nakliye firmalarımızın Avrupa’da karşılaştığı dayatmalarında ortadan kalkmasını yeni yılda ümit ediyoruz!..

Yeni yılda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığımızın desteğini daha fazla görmeyi ümit ediyoruz. Bugün Türk taşımacısı Avrupa’da ciddi bir ayrımcılık ile karşı karşıya!.. Türk TIR’ları Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıktığında geçiş ücretleri ödemeye başlıyoruz!.. Romanya ve Macaristan ile devam ediyor ödemeler!..

2013 yılına Avusturya damgasını vurdu. Uluslararası nakliye yapan firmalarımız Avrupa’nın en çevreci araç filosuna sahip iken, Avusturya’nın Ro-La dayatmasıyla karşı karşıya kaldı. EURO 3 ve daha altı araçlara sahip AB üyesi ülkelerin araçları tren beklemeden Avusturya’yı karadan geçerken, EURO V normlarına sahip Türk Nakliyecisi’nin araçları 260 Km’lik yolu bir haftada geçiyor!.. Ümit ederiz bu sorun yeni yılda son bulur.

Yeni yıl!.. Yeni Umutlar!.. Evet, bir yılı daha geride bıraktık… Hani derler ya “umut fakirin ekmeğidir” diye!.. İşte bizde yeni yıla girerken, camiamızda yaşanan sorunların geride bırakılmasını temenni ediyoruz!.. Türk nakliyecisinin Avrupalı rakipleri ile aynı şartlarda rekabet edeceği zeminleri görmeyi arzu ediyoruz!..

Lojistik sektörünün yaşadığı soruları tek tek anlatmaya gerek yok. Sorunları zaten hepimiz biliyoruz. Gelin yeni yılda çözüm yolları için hep birlikte kafa yoralım. Zorluklar karşısında birlik olarak tek vücut halinde mücadele edelim. Tek vücut olmazsak, bir bir kolay lokma oluruz!..

Avrupa’da malların dolaşımı yapılan anlaşma ile serbest bırakılırken, bu malları taşıyan Türk TIR’ları her türlü ayak oyunları ile engellenmeye çalışılıyor!.. Tüm bunlar yetmezmiş gibi birde kendi içimizdeki fiyat rekabetleri var. Sektör, günü kurtarma uğruna kendi ayağına sıkıyor, farkında değil!.. Gelin yeni yılda bunun da önüne geçelim… Fiyatta değil, hizmette rekabet edelim!..

2014 yılının Tüm lojistik çalışanlarına sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini dilerim. Firmalarımız içinde yeni yılda rakipleri ile eşit şartlarda rekabet edebilecekleri bir ortam ve bol kazanç elde etmelerini ümit ederim. Başta da söylediğim gibi yeni yıla, umutlarımızı taşıyoruz. Güle güle 2013, hoş geldin Umutlarımızın yılı 2014.

Caner Tan
E-Mail: caner.tan@tanlogistics.com.tr