Ahmet Tekin
Ahmet Tekin

Lojistik Patronları Duyarlı Mı?

13-11-2014 17:59 5646 kez okundu.

Lojistik çalışanlarının; sadece birlik, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla kurulmuş en büyük grubu olan Tüm Lojistik Çalışanları Birliği isimli grupta her gün yüzlerce kişi iş arayışlarını da dile getiriyor. Bu arayışlarda ön plana çıkan gözlemlerimiz nedir dense, ilk olarak verilen eğitimin yetersizliğidir derim.
1-Pratik anlamda tecrübe verilmiyor.
2-Uluslararası bir sektörde işe başlayacak öğrencilere yeterli dil eğitimi verilmiyor.

Ben “alaylı” diye tabir ettiğimiz çekirdekten yetişmiş bir lojistikçiyim!.. Fark ettim ki bizim öğrendiğimiz ve gerçek işleyişte kullandığımız birçok şey lojistik okullarında öğretilmiyor. Kullanılan araçlar!..
Bu araçları kullanan elemanlar!..
Bu araçların evrakları!..
Güzergâhlar… Operasyon terimleri... Operasyon süreci v.s.

Bunlar işverenlerin ilk planda istediği tecrübenin açılımı!.. Tekelleşmiş devasa şirketlerin dışında kalan mütevazi araç sayısına sahip firmalar ve forwarder şirketleri de eleman arayışını hep bu donanıma sahip elemanlar içinden istiyor.

Sadece yardımlaşmak adına grubumuzda organize ettiğimiz çeşitli etkinliklerle kendi çapımızda pratik tecrübe eğitimleri düzenliyoruz. Biz alaylıyız!.. Onlar bizim işimizi kapar kaygımız yok!.. Elimizden geldiğince yeni mezunlara destek olmaya çalışıyoruz!.. Ama bizlerde çalışan, zaman ve maddi imkânları kısıtlı olan insanlarız!.. Bu konuda bir desteğimiz de yok. Bizler bu kadar çaba harcayıp, ufacık maaşımızla bu işin altından kalkmaya çalışırken sermaye sahibi işverenler nerede? Bu sorun için ne yapmayı düşünüyorlar?

Okullara gelince; onlarda öğretim görevlisi olarak “alaylı arkadaşlardan” da faydalansa bu problem çok kolay çözülebilir!.. İşin özü duyarlı olmaktadır!.. Buradan çağrım şudur ki; “Gelin destek olun ve bizim fikirlerimizi de dinleyin!..” Bu elemanlar yarın sizin şirketlerinizde çalışacak elaman adaylarıdır. Bu iş, sizin yatırımınız olsun.

Ahmet TEKİN
Tüm Lojistik Çalışanları Birliği 
E- mail: sansalahmettekin@gmail.com
Tel : 0533 690 60 27
https://www.facebook.com/groups/509359522513159