Ahmet Tekin
Ahmet Tekin

Lojistik'te yardımlaşma

13-11-2014 18:01 5757 kez okundu.

Lojistik çalışanları arasında yardımlaşma ve dayanışma... Bunu sağlamak mümkün mü? Modern çağın o ünlü söylemi “talk about Money” gibi hedefler, yazılı, görsel basın ve internette yer alan sosyal sitelerin dayanılmaz cazibesi, insanları daha çabuk köşe dönmeye özendirirken, bunu sağlamak çok zor. Ama imkansız değil!..

Bunu 27 yıllık lojistikçi ve 3 yıllık yardımlaşma grubu tecrübemle cevaplandırabilirim diye düşünüyorum. Tüm Lojistik Çalışanları Birliği grubu kurulduğundan beri birçok üniversiteden, birçok eğitim kurumundan çok çok daha fazla ücretsiz etkinlik düzenledik!.. Bunu da sadece gönüllü olarak eğitim vermek isteyen alaylı ve tecrübeli arkadaşlarımızla yaptık.

Kime verdik bu eğitimi? Hayatının Birkaç önemli yılını adına LOJİSTİK ÜNÜVERSİTESİ diyen okullarda eğitim alan ama yetersiz olduğunu iş kapılarında acı bir biçimde öğrenen lojistik mezunlarına verdik. Bunlar tamamen gönüllülük esasına dayalı etkinliklerdi!.. Arada maddi bir çıkar olmayınca, siyasi, dini, cinsi, sosyal bir ayrım gözetmeyince bu işin adı gönüllülük oluyor!..

Yapılan eylemde yardımlaşma ve dayanışma!.. Bu konuda hala UND, UTİKAD, üniversiteler ve diğer adını saymayı unuttuğum kurumlardan yeterli destek göremiyoruz!.. Adımız çalışanlar, bu örgütlerde sermaye sahiplerinin olduğu için mi bunu da bilmiyoruz!.. Oysa biz bir sosyal zümre için çaba sarfetmiyoruz!..

Amacımız; işveren, çalışan tüm sektörün birlik olması!.. Şu anda en sahipsiz olanlar çalışanlar olduğu için öncelik onlarda. Ama bir başka gerçek daha var ki, oda bazen olumsuz şartlarımızdan dolayı ara versek bile bu desteğimiz, yardımlaşmamız sürecek!.. Genç arkadaşlarımız bu tür yapılarla daha fazla ilgilendikçe ve sahip çıktıkça bizden sonrada sürecek. Şu anda planladığımız bir eğitim var. Ücretsiz Lojistik Pazarlama eğitimi. Gruba gelenler bu konuda kayıt yaptırabilirler. Umarım lojistik çalışanlarının yardımlaşma ve dayanışma duygusu hep var olur.

Ahmet Tekin
Tüm Lojistik Çalışanları Birliği
E- mail: sansalahmettekin@gmail.com  
Tel: 0533 690 60 27
https://www.facebook.com/groups/509359522513159