Ahmet Tekin
Ahmet Tekin

Zor günlerden geçiyoruz!..

13-11-2014 18:01 5713 kez okundu.

Lojistik sektöründe piyasa durgun, işler az!.. Ülkenin dört tarafı savaş halinde... Uzun süre sektörü ayakta tutan Orta Doğu taşımaları bitti!.. Asya taşımaları tatsız, Avrupa durgun... Ağzımızın tadı yok demek bile iyimserlik.

Ya çalışanların durumu; Sektöre binlerce öğrenci yetiştirdi okullar, binlerce talep pompalandı üniversitelerden. Hepsine hayaller satıldı birer birer!.. Hemen iş, hemen güzel ücret, hemen harika bir gelecek... Siz okuyun.... İş fırında pişiyor... Pişti pişecek!..

Ya gerçekler; Bu zor günlerde işsizlik zor ve ağır. İş alımları yok denecek kadar azaldı. Olan işleri de biz beğenmiyoruz. Bize satılan hayallere uymuyor!.. Kendimizi kalifiye olmuş görüyoruz. Bu yüzde daha büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bu yüzden daha bir saldırgan ve kırıcıyız.

Üç beş ufak çaplı firma eleman arıyor. Eminim ki onlarda bir zamanlar çalışandı... Belki onun verdiği bir iyi niyetle, destek olabilmek adına grubumuzda ilan yayınlıyorlar... Ama onlara da hemen saldırıyor ve hesap sormaya kalkıyoruz!.. Adam diyor ki; "verebileceğim ücret budur, aradığım nitelikler bunlardır. Uygunsa başvurursunuz, değilse aramaya devam..." Ama biz öyle yapmıyoruz. Pişman ediyor, sömürüden giriyor, kandırmaktan çıkıyoruz!.. Burnundan getiriyoruz resmen iş ilanı vereni!.. Arkadaşlar, emek sermaye ilişkisinde sömürüye zemin hazırlayan sistemlerdir!.. Sisteme neden itiraz edip, hak taleplerinde sizde orada olmuyorsunuz?

Size sektörle ilgili hayaller satan okullarınıza neden geriye dönüp, hesap sormuyorsunuz? Size iş, ekmek yaratmayan sektörün büyük firmalarını neden protesto etmiyor veya onların kapısını çalmıyorsunuz? Kolayına kaçıyorsunuz!.. Onlara saldırmak zor, onların kapısını çalmak riskli... Ama iyi niyetle eleman arayan ufak ölçekli firmalara facebook grubunda
saldırmak kolay olduğu için mi böyle yapıyoruz? Lütfen yapmayın.

Tutunduğu dalı kemirmeye çalışan böcekler gibiyiz. Tutunabilecek bir dal varsa, bırakın sağlam kalsın, düşmeyelim, yıkılmayalım. Tüm Lojistik Çalışanları Birliği sadece bir facebook grubu!.. Grubumuzdaki dayanışma sayesinde bu sene işe giren üyelerimizin sayısı 52 kişidir. Bu zor günlerde yinede iyi bir rakam. İş bulma kurumu veya grubu değiliz. Çok büyük bir grupta değiliz. Üstelik sadece bir facebook yardımlaşma grubuyuz!.. Bir birimize destek olursak, daha güzel sonuçlar alıyoruz. Bu yüzden lütfen iş ilanlarını hele bu günlerde çok önemseyelim. Sahip çıkalım ve destek olalım. Karanlıktan çıkana kadar en ufak ışık nimettir!..

Ahmet Tekin
Tüm Lojistik Çalışanları Birliği
E- mail: sansalahmettekin@gmail.com
Tel: 0533 690 60 27
https://www.facebook.com/groups/509359522513159www.facebook.com/groups/509359522513159