Ahmet Tekin
Ahmet Tekin

Amcam, dayım yok!.. Boşuna mı okudum?

08-10-2015 23:40 5651 kez okundu.

Bu sektörün yıllar önce olmayan olanakları var gibi okulu var!.. Eğitim salonları var!.. Öğrenim görüp, iş bekleyen eğitimli kadroları var gibi sahip çıkan devleti, birlik içinde işverenleri var gibi!..

 

Çalışanından sadece faydalanmak değil, onları geleceğe umutla bakan çalışanları olarak gören iş verenleri var gibi.. Ya gerçekler? Gerçekleri görmek isterseniz, çok değil sadece bir önerimiz var. Sahaya çıkın!..

 

Yani öğrenci kantinlerine, gümrükçü kahvelerine, iş ilanı sitelerine yada çok ağrınıza gitmezse çalışanların ve işverenlerin birlikte yardımlaşması için kurulmuş gruplarımıza gelin. Gelin ki, umutsuzluklarına çare olmanız gerekirken, kapı dışında tuttuğunuz bu gençlerin feryatlarına kulak verin. Sadece bir örnek vereceğim:

 

Yeni mezun GÜNEŞ ELİF isimli kardeşimizin feryadı… Lojistik bölümünden yeni mezunum ve iş arıyorum. Şartlar çok zor, uzun suredir iş arıyorum… Fakat olumlu hiç bir dönüş alamadım… Herkes deneyimli eleman arıyor!.. Okullarda verilen eğitim belli, bir yerden başlamasam ben nasıl deneyim kazanacağım? Ayrıca birileri bize deneyim şansı vermezse, nasıl sirkülasyon olacak? Deneyimli kişiler sonsuza denk hayatta olup, size çalışmayacak nihayetinde. Ve en önemli olay neden sürekli referans isteniliyor? Ben staj yapmak için kapı kapı dolaşırken, benden referans istendi. Hocalarımı referans gösterdim "onlar bizim işimize yaramaz" dediler. Bu oradaki insanlara yapılacak en büyük hakarettir, terbiyesizliktir. Daha öğrenci olan birinden referans istemenin mantığını hala çözemedim. Staj yapma şartları ortadayken staj=bedava amele. Stajyer alırken bile referans isteyen kafalar iş ararken bize ne gibi zorluklar çıkarıyor siz düşünün. Yeni mezunum, tecrübesizim, amcam, dayım vs. yok!.. Onca yıl boşuna mı okudum ben? Bunlara çözüm istiyorum...

 

Bu gençlere bu gün kulak vermezseniz yarın çok geç olacak.

Ahmet Tekin

Lojistikçi

Tel: 0531 304 04 78

E- mail: sansalahmettekin@gmail.com  

 

https://www.facebook.com/groups/1468502793477620/1481351385526094/?comment_id=1482447348749831&notif_t=group_comment