Hayrettin Yağız
Hayrettin Yağız

Galip Öztürk yetiş!

29-12-2020 22:04 5592 kez okundu.

Kaleme aldığım bir önceki makalemde bize bir Galip Öztürk’ün lazım olduğunu ifade etmiştim. Fakat o yazıdan sonra otobüs taşımacılık sektöründe öyle şeyler duydum ki, 10 Galip Öztürk bile bunların nema hırsını engelleyemez!..

Karayolu yolcu taşımacılık sektörü, Galip Öztürk ile birlikte kurumsal bir yapıya kavuştu. Bunu bilmeyen yoktur. Kendi çıkar ve koltuklarını düşünen birileri sürekli “servisi kaldıracağız ama Metro kabul etmiyor” yalanı ile sürekli sektör mensupları olarak bizleri oyalıyordu. Her daim otobüs sektörünü düşünen ve sürekli biz otobüs işletmecilerinin yanında olan Galip Öztürk, servisleri kaldırdı. Yaklaşık bir ayı geçti ve servis konusunda kimseden çıt çıkmıyor.

Şimdi eğri oturalım, doğru konuşalım. Servislerin tamamen kaldırılması sektörün menfaatine olacaktır. Fakat ne hikmetse geçmişte “biz kaldırıyoruz, Metro kaldırmıyor” diyenler bir türlü adım atmıyor. Bakın arkadaşlar; amacımız sektörümüzün bir adım ileriye gitmesi ise gelin oturalım ve beraber çözelim bu sorunu.

Aklın yolu birdir. Gelin hep birlikte oturup, servislerin kaldırılması yönünde eteğimizdeki taşı ortaya koyalım. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olsun. Bakın SERMUS devreye girmiş. Otogar servis işini belediye ile anlaşarak bir servis şirketine verilme pazarlığı yapılmaktadır. Artık otogarda ERMUS veya SERMUZ zamanıdır. Komisyoncuları, komisyonculuğa satan birileri var. Dikkat edelim, ekmeğimizi ERMUS’a, SERMUZ’a kaptırmayalım.

Hayrettin Yağız
E-mail: avemreyagiz@outlook.com