Hayrettin Yağız
Hayrettin Yağız

Kan emiciler!

30-09-2021 21:37 6267 kez okundu.

Her şeyden önce sektörün menfaatlerinin düşünülmesi gerekir. Yeni bir bilet satış sistemi konusunda bir adım atılmalıdır. Bu da firma sahipleri ve F1 belgesi olanları rahatlatacak.

Son zamanlarda TOFED de bu çalışmaların hızla ilerlediğini gördüm. TOFED’in çalışmalarında firma sahiplerinin büyük destek olduğunu yönünde iyimser davranışlar var. Burada da amaç şu; bilet, bu biletin sektör üzerindeki ağırlığını ve baskısını ortadan kaldırmaktır. İki sistem birleşip, sektörün kanını emerek kazançlarına kazanç sağlamaktadır.

Devletin rekabet kurulu, bu konuda herhangi bir şey yapmıyor. Sonra öğrendim ki rekabet kuruluna müracaat edilmiş, buda güzel bir gelişme inşallah daha güzel olacak. Fakat bizler, emek vererek, sermaye koyarak işletmelerimizden kazanç sağlamak isterken, havadan gelmiş birileri sektörün kanını emmeye devam ediyor. Buna bir son vermek gerek. İnşallah olacak. Kurtulacağız bu kan emicilerinden.

Sonra sıra korsan taşımacılığa gelecek. Sorunlarımız yetmiyormuş gibi birde bunlar çıktı. D2 belgesi ile Beylikdüzü ve civarında faaliyet gösteriyorlar. Minibüsle yolcu taşıyan bu firmaların yasak olmasına rağmen büyük rantlar kazanmaktalar. Bunlar içinde Ulaştırma ve İçişleri Bakanlıkları mücadele ediyor ama yetmez. Ekmeğimizi yedirmeyeceğiz. Mücadele edeceğiz.

Sözümüzü bitirmeden, sektörün bir an önce taban fiyat uygulamasına geçmesi gerek. Zira rekabet, fırtınalı bir şekilde başladı. Bunların önü taban fiyat uygulamasından geçecek. Bu arada güçlerini birleştiren güzü de firmalarımız var. Bu akıllıca bir harekettir. Onları kutluyor, daha da birleşmelerin olmasını ümit ediyorum.

Hayrettin Yağız
E-mail: avemreyagiz@outlook.com