İstanbul kentinde halen değişik tip ve modellerde 2057 adet özel halk otobüsü mevcuttur.Bu otobüsler, Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Şile ve Sultanbeyli kenar ilçeler ve bunlara bağlı köyleri dâhil olmak üzere çok geniş bir hinterlant içinde, günde yaklaşık 12500 sefer yaparak 1.500.000 yolcu taşımaktadır.
Özel Halk Otobüsleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım sisteminin asli unsuru olup, üzerlerinde "İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ" ismini ve "LOGOSUNU" taşımaktadır. Müstakil bir unsur olmayan özel halk otobüslerinin yolcu taşıma tarifelerini, hangi tür yolcuları indirimli veya ücretsiz taşıyacaklarını İBB ve İETT belirlemektedir.
Özel halk otobüslerinin taşıdığı yolcunun yaklaşık %12’ si ücretsiz, %25’ i ise indirimlidir. “Özel” araç olmalarına rağmen, ücretsiz ve indirimli yolcu taşımak suretiyle kamuya ciddi oranda sübvansiyon sağlamaktadırlar. İstanbul dünyanın incisi ve ülkemizin göz bebeği, medeniyetlerin beşiği, kıtaların buluştuğu, çok dinamik bir şehir olup, her geçen gün gelişmekte, büyümekte ve değişmektedir. Adeta canlı bir organizmadır. Bu nedenle de en büyük problemleri arasında gösterilen “Kentiçi Toplu Ulaşımda” özel halk otobüsleri İETT’nin hazırladığı program çerçevesinde belirlenen hatlarda hizmeti en iyi şekilde yerine getirmenin çabası içinde olmaktadır.
Özel toplu taşımacılık uygulamasının olduğu dünyanın diğer ülke ve metropollerine bakıldığında, yapılan işin bir kamu hizmeti olması nedeniyle özel taşımacılar, işletmecilik usul ve yöntemi ne olursa olsun, kamu otoriteleri tarafından sübvanse edilmekte, hatta bir çok ülkede araç yatırımını dahi kamu üstlenmektedir. Ancak ülkemizde özel halk otobüsleri ne işletme giderleri, ne de yatırım maliyetleri için kamudan sübvansiyon almamaktadır. Özel halk otobüsleri değerlendirilirken, yapılacak değerlendirmenin adil ve objektif olabilmesi için bu gerçeğin görülmesi şarttır.
Bu gün 2057 adet araç için sadece garaj ve araç yatırımını esas aldığınızda, 8 adet 250 otobüslük tam donanımlı garaj (arsasıyla birlikte) ve yaklaşık 250.000.000 EURO tutarında araç yatırımını ÖHO işleticileri üstlenmiş bulunmaktadır. Başka bir tabirle bu tutarlarda kamuyu yatırımdan kurtarmaktadır.
Sadece kamuyu yatırım maliyetinden kurtarmayan ÖHO işleticileri, ayrıca İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne, araç yaşına göre her ay Hizmet Bedeli, yıllık Geçici Çalışma Ruhsatı Bedeli, yıllık Teknik Muayene, yaptırım, hat değişikliği, yeni hat v.b. adlar altında yılda yaklaşık 40.000.000 TL ödeme yapmaktadır.
Göksel OVACIK
Özulaş A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi
E-mail: gokselovacik@hotmail.com
Göksal Purtuloğlu
Varoluş!
Hayrettin Yağız
Nefes almayı unuttuk!
Av. Recep Hardal
Dijital Özgürlük mü, Dijital Koruma mı?
Doç. Dr. Ramazan Arıcı
2026 Yılı ve Beklentiler
İlhan Kılınç
Lojistikten Sanata
Hande Özgül
Kalp atışı
Sefa Ezgin
Yeşil Lojistik
Caner Tan
Eşitlik sağlandı!..
Turgay Saraçlı
Otobüsçüler Otelciler ve Angajmanları
Ahmet Tekin
Sektörün kanadında mermi yarası var



