Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İsmail Yolcu, İstanbul'da kentiçi toplu taşıma hizmeti sunan Özulaş A.Ş.'nin genel müdürlük görevine getirildi. İETT'de uzun yıllar çeşitli birimlerde yöneticilik yapan Yolcu, 34 yıllık tecrübesini özel halk otobüs işletmecileri ile paylaşacak.
Ortak paydanın İstanbul olduğunu dile getiren İsmail Yolcu, "Profesyonel yönetim kadromuz ile İstanbul halkına en iyi hizmeti sunmanın planlarını yapacağız. Ortak paydamız İstanbul'dur. Bir olup ortak hareket ettiğimiz sürece başaramayacağımız hiçbir proje yoktur" dedi.
Her zaman hoşgörülü ve güleryüzlü kişiliği ile ön plana çıkan İsmail Yolcu, 1958 yılında Sivas'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas’ta, lise öğrenimini ise İstanbul’da tamamlayan Yolcu, Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. 1981 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde memur olarak göreve başlayan Yolcu, sırasıyla şeflik, işletme müdür yardımcılığı, özel halk otobüsleri şube müdürlüğü ve otobüs işletmeleri daire başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2011 yılında ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı görevine atandı. 2014 yılına kadar bu görevine devam eden İsmail Yolcu, Mayıs ayı itibariyle Özulaş A.Ş.'nin Genel Müdürlük görevine getirildi. İsmail Yolcu, evli ve 3 çocuk babası. Bir de torunu var.
Göksal Purtuloğlu
Varoluş!
Hayrettin Yağız
Nefes almayı unuttuk!
Av. Recep Hardal
Dijital Özgürlük mü, Dijital Koruma mı?
Doç. Dr. Ramazan Arıcı
2026 Yılı ve Beklentiler
İlhan Kılınç
Lojistikten Sanata
Hande Özgül
Kalp atışı
Sefa Ezgin
Yeşil Lojistik
Caner Tan
Eşitlik sağlandı!..
Turgay Saraçlı
Otobüsçüler Otelciler ve Angajmanları
Ahmet Tekin
Sektörün kanadında mermi yarası var



