Bakanlık göz açtırmadı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ekipleri, karayolu yolcu taşıma firmalarına yönelik rdenetimlerini sıklaştırdı. Yapılan denetimlerde kural dışı hareket ettiği tespit edilen firmalara, 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulandı.

Kara - 28-04-2024 15:33 9117 kez okundu.

Bakanlık göz açtırmadı

Şehirlerarası otobüs taşımacılığını Ulaştırma Bakanlığı mercek altına aldı. 5-30 Nisan tarihleri arasında 80 bin 195 otobüsün sefere çıktığı sektöründe 2 milyon 759 bin 818 yolcu taşındı. Bakanlık yetkilileri ise bu süre zarfında 4 bin 810 otobüsü denetledi ve kural dışı olduğu tespit edilen otobüs işletmecilerine ceza yazıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, fahiş fiyatlarla bilet satışının engellenmesi ve korsan taşımacılığın önüne geçilmesi amacıyla denetimleri sıklaştırdıklarını dile getirdi. Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Şehirlerarası otobüs seyahatlerine yönelik U-ETDS üzerinden elektronik şekilde yapılan denetimlere ilave olarak, yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve kara yolları denetim istasyonlarında öncelikli olarak fahiş fiyatlarla bilet satışının engellenmesi ile korsan taşımacılığın önüne geçilmesi amacıyla 4 bin 810 otobüs denetlenmiştir. Yapılan denetimler kapsamında Karayolu Taşıma Kanunu’na aykırı bir şekilde ücret tarifesi uygulayan ve fahiş fiyattan bilet satışı gerçekleştiren otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, korsan taşımacılık yapan ve izinli olmayan noktalarda yolcu alan-indiren veya tespit ettiğimiz diğer usulsüzlükler nedeniyle otobüs işletmecilerine 1 milyon 269 bin lira idari para cezası uygulanmıştır” dedi.

DİĞER HABERLER
Biletler 12 saatte iade

Biletler 12 saatte iade

03-08-2026 - Kara

Isuzu'nun Fransa'daki başarısı

Isuzu'nun Fransa'daki başarısı

03-08-2026 - Lojistik

Akran, çekicileri aldı

Akran, çekicileri aldı

03-08-2026 - Teslimatlar

Doğal güzellikler!

Doğal güzellikler!

03-08-2026 - Güncel Haber

Türkiye’nin Gururu!

Türkiye’nin Gururu!

03-08-2026 - Lojistik

Metro, Neoplan aldı

Metro, Neoplan aldı

03-08-2026 - Teslimatlar

Yarıyı geçti!

Yarıyı geçti!

03-08-2026 - Teslimatlar

Girişini yaptı!

Girişini yaptı!

03-08-2026 - Lojistik

Tecrübe ile yola devam!

Tecrübe ile yola devam!

03-08-2026 - Treyler

Sahneye yeni oyuncu çıktı!

Sahneye yeni oyuncu çıktı!

03-08-2026 - Otomotiv