Jest, Amerika yollarında

Türkiye’nin otomotiv üreticisi Karsan ürünleri ile Amerika pazarında boy göstermeye başladı. “Cute Bus” adı ile Jest modelini ABD pazarına sunan firma, ilk 10 adetlik siparişini alarak Türk halkını gururlandırdı.

Otomotiv - 14-12-2025 19:01 7236 kez okundu.

Jest, Amerika yollarında

Dünyanın önde gelen toplu ulaşım aracı markalarından Karsan, otonom e-JEST’in Amerika lansmanını Orlando’da yaptı. Özel bir etkinlikle ilk kez Kuzey Amerika pazarının beğenisine sunulan otonom e-JEST, Amerika’nın farklı bölgelerinden gelen müşteri, distribütör ve basın mensupları tarafından test edilerek büyük ilgi gördü.

BİR ADIM ÖNDE!

Konu hakkında değerlendirme yapan Karsan CEO’su Okan Baş, “Bu adımla birlikte, Avrupa’daki başarılarımızın ardından Amerika’daki otonom varlığımızı da güçlendirmiş olduk. Kuzey Amerika’ya 2022’de giriş yaptığımız e-JEST modelimiz kısa sürede büyük bir ilgiyle karşılandı ve Cute Bus, yani sevimli otobüs olarak anılmaya başladı. Şimdi ise bu sevilen modelimizin, en son otonom teknolojisiyle donatılmış versiyonu olan otonom e-JEST ile pazardaki yerimizi bir adım öteye taşıyoruz” dedi.

TEKNOLOJİ HARİKASI

Okan Baş, konu hakkında yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “Amerika’dan gelen 10 adetlik otonom e-JEST siparişi, Karsan’ın otonom mobilitedeki teknolojik gücüne ve kurduğu güçlü iş birliklerine duyulan güvenin en somut göstergesi. e-JEST’in çevik ve verimli yapısı, e-ATAK modelimizde kanıtlanan otonom teknolojimizle birleşerek şehir içi mobilitede yeni bir dönemin kapılarını açıyor. Bu yeni hamlemizle, Kuzey Amerika pazarında da markamızın elektrikli, otonom ve geleceğin şehirlerine hazır çözümler sunabilir hale geldiğini bir kez daha kanıtlamış oluyoruz.”
 

DİĞER HABERLER
Biletler 12 saatte iade

Biletler 12 saatte iade

03-08-2026 - Kara

Isuzu'nun Fransa'daki başarısı

Isuzu'nun Fransa'daki başarısı

03-08-2026 - Lojistik

Akran, çekicileri aldı

Akran, çekicileri aldı

03-08-2026 - Teslimatlar

Doğal güzellikler!

Doğal güzellikler!

03-08-2026 - Güncel Haber

Türkiye’nin Gururu!

Türkiye’nin Gururu!

03-08-2026 - Lojistik

Metro, Neoplan aldı

Metro, Neoplan aldı

03-08-2026 - Teslimatlar

Yarıyı geçti!

Yarıyı geçti!

03-08-2026 - Teslimatlar

Girişini yaptı!

Girişini yaptı!

03-08-2026 - Lojistik

Tecrübe ile yola devam!

Tecrübe ile yola devam!

03-08-2026 - Treyler

Sahneye yeni oyuncu çıktı!

Sahneye yeni oyuncu çıktı!

03-08-2026 - Otomotiv