Karsan’dan üretime devam kararı!

Nisan itibariyle üretime geçici olarak ara veren Karsan, üretime kısmi olarak yeniden başlayacağını duyurdu. Bu süreçte, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyeleri doğrultusunda, üretim süreçlerini sosyal mesafe kurallarına göre düzenleyen Karsan, üretimi günlere dağıtacak.

Otomotiv - 4 yıl önce

Korona virüs salgınının etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde 1 Nisan’da üretime ara verdiğini duyuran Karsan, üretime kısmi olarak başlayacak. Üretim süreçlerini sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenleyen Karsan, minimum çalışan sayısı ile üretimi günlere dağıtacak. Alınan önlemler çerçevesinde, personel servisleri, yemekhane, soyunma kabinleri, mola alanları gibi tüm ortak alanlarda ise tedbirler artırılıyor.

ACİL DURUM PLANI

Salgının ilk anlarından itibaren acil durum eylem planı oluşturduklarını ve kurulan özel ekiple gündemi anlık olarak takip ettiklerini belirten Karsan CEO’su Okan Baş, “Mart ayı itibariyle tüm çalışma ve ortak alanlarımızı sıklıkla dezenfekte ettik. Ziyaretçi yasağı, uzaktan online toplantı gibi birçok tedbiri hassasiyetle devreye aldık. Riski minimize etmek için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. 1 Nisan’da verdiğimiz aranın ardından, tekrardan üretime aynı hassasiyetle kısmi olarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Günün Diğer Haberleri