Avrupa’nin lideri Türkiye!

Tükiye’nin yerli otobüs üreticisi Karsan, e-ATAK ve e-JESTmodeliyle Avrupa otobüs pazarında rakiplerini geride bırakmaya devam ediyor. e-ATAK modelinde yüzde 24 pazar payı elde eden Karsan, e-JEST ile de yüzde 28.5 pazar payı yakalayarak 4’üncü kez liderliğini ilan etti.

Otomotiv - 2 hafta önce

Elde edilen başarılı sonuçları değerlendiren Karsan CEO’su Okan Baş, “Pazarın öncü markası olarak Avrupa’da lider konumumuzu devam ettirmenin gururunu yaşıyoruz. Rekabetin her geçen gün arttığı ortamda e-JEST ile elektrikli minibüs pazarının, e-ATAK ile de elektrikli midibüs segmentinin üst üste 4 yıldır zirvesinde yer alıyoruz. Bu yalnızca Karsan için değil Türk sanayisi için de çok önemli bir başarıdır” dedi.

YÜKSELEN YILDIZ

Karsan e-JEST’i, kendi segmentinin uzmanı olarak tanımladıklarını ifade eden Okan Baş, “Avrupa’da 8 ton altı elektrikli minibüs pazarı, bir önceki yıla göre yüzde 38 büyüdü. Avrupa’ya 388 adet e-JEST modelimizi ihraç ettik. Avrupa’da satılan her 4 elektrikli minibüsten biri e-JEST oldu. Aracımız Fransa, Romanya, Portekiz, Bulgaristan, İspanya, İtalya pazarlarında en güçlü oyuncu konumunda olmak. Karsan e-JEST, Avrupa’yı fethettikten sonra şimdi de Kuzey Amerika ve Japonya pazarlarına giriş yaptı. Bu pazarlarda da e-JEST sınıfının yıldızı olacak. Kompakt tasarımı, yüksek manevra kabiliyeti, sessiz ve çevreci sürüşü Karsan e-JEST'i rakipsiz yapıyor. Aracımız bu özellikleriyle Avrupa’nın tarihi şehirlerine da tam uyum sağlıyor” diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri