Ulaşım Gazetesi yazdı, Ekrem İmamoğlu çözdü

Sektörün gür ve korkusuz sesi Ulaşım Gazetesi’nin 26 Nisan 2024 tarihinde gündeme getirdiği otogar peron cezalarında geri adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sürenin 60 dakikadan 90 dakikaya çıkartıldığı müjdesini esnaf ile paylaştı. Otobüsçü esnafı ise sürenin 2 saat olmasını talep ediyor.

Kara - 2 hafta önce

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Büyük İstanbul Otogarı’nda peron uygulamaları otobüsçü esnafına kriz ortamında korkulu rüya oldu. 60 dakika içerisinde çıkış yapamayan otobüslere idari para cezası kesildi.

SEVİNDİREN KARAR!

Kesilen cezaların iptali ve sürenin uzatılması yönünde ilk serzeniş 23 nolu Yazıhane İşletmecisi Kadir Başboğa tarafından Ulaşım Gazetesi’nde “Güneş balçıkla sıvanmaz!” başlığı adı altında gündeme geldi. Ulaşım Gazetesi ayrıca TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım’ında konu ile ilgili görüşlerine yer verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklama ile sorunun çözüme kavuştuğu ifade edildi. İBB tarafından yapılan açıklamada; “60 dakika olan peron kullanım süreleri 90 dakikaya çıkartılmıştır” denilirken, geçmişe yönelik kesilen cezalara ise herhangi bir vurgu yapılmadı. Otobüs işletmecileri ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuya daha duyarlı davranarak cezaların da iptali yönünde karar almasını büyük bir sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

Günün Diğer Haberleri