Kaldırın engelleri!

AB’nin Türkiye’den talep ettiği ürünler, Türk vatandaşı profesyonel TIR sürücülerine uygulanan “Schengen Vize Sisteminde” yaşanan sorunlar nedeniyle teslim edilemiyor. Uygulanan vize engeli ile sadece Türkiye değil; küresel yatırımcılar, üreticiler, ticari işletmeler ve tüketiciler de cezalandırıldı.

Dernekler - 2 hafta önce

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türk TIR sürücülerin Schengen vizelerinde yaşadığı sorunların çözümü için destek çağrısında bulundu. Türk sürücülerine uygulanan vize çilesinin ticareti durma noktasına getirdiğini dile getiren UND Başkanı Şerafettin Aras; “Türkiye’den AB’ye gerçekleştirilen ihracatın yüzde 50’si, Türkiye’de yatırım yapan AB sermayeli şirketler tarafından yapılmaktadır. Bu malların sahibi Avrupalı şirketler olduğu için AB, kendi firmalarını cezalandırmaktadır” dedi.

FİRMALARA KAYIP

Başkan Aras, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye’nin AB’ye, AB’nin Türkiye ile Orta Asya, Kafkasya ve Orta Doğu’ya ihracatını karayoluyla taşıyan lojistik sektör temsilcileri, vize sürecinde zorluk ve zaman kayıpları yaşamaktadır. Bu durum ise ticari malların hareketini kısıtlamaktadır. Büyük potansiyel taşıyan AB-Türkiye ticaretindeki büyümeye engel olan bu tutumun faturasını da Türkiye kadar AB de ödemektedir. Sürücülerimize uygulanan vize engeli bir an önce kaldırılmadır. TIR sürücülerimizin ayrı bir kategoride acil ve öncelikli olarak Schengen vizesi alabilmesi için tüm taraflara destek çağrısında bulunuyoruz.”

Günün Diğer Haberleri