Bilgisayar taşıdı

Türkiye’de 2020 yılının ilk on ayında bilgisayar ithalatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 77,1 artarak 1 milyar dolar sınırına geldi. ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, bu artışta uzaktan eğitimin etkisi olduğunu söyledi.

Lojistik - 3 yıl önce

Salgın sürecinde bilgisayar ithalatı yüzde 77,1’lik yükselişle geçen yılın iki katına yaklaştı. Elektronik eşya taşımacılığı da yapan ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, uluslararası taşımalarında bilgisayar yüklerindeki artışa ilişkin bilgi verdi.

EĞİTİMİN ETKİSİ

Ocak-Ekim döneminde tablet, dizüstü ve masaüstü bilgisayar ithalatının yüzde 77,1 arttığını belirten Yalça, uzaktan çalışma ve eğitim uygulamalarının bu artışta başrolü oynadığını belirtti. Bilgisayara ve yeni teknolojilere duyulan ihtiyacın altını çizen Yalça, bilgisayar ithalatına ilişkin TÜİK verilerini paylaştı. Bilgisayar ithalatı Ekim’de 155,2 milyon doları, Eylül’de 131 milyon doları bulurken, Nisan’da 105,4 milyon dolar, Haziran’da 104 milyon dolar ve Ağustos’ta 101 milyon dolar olarak gerçekleşti.

İHRACAAT REKORU

Geçen yılın aynı aylarında bilgisayar ithalatının 533,6 milyon dolar olduğunu aktaran Yalça, bu yıl söz konusu ithalatın yaklaşık iki kat artarak 945,1 milyon dolara ulaştığını dile getirdi. Yalça, uzmanlık alanlarından birinin de elektronik eşya taşımacılığı olduğunu ifade ederek, “Şirket olarak teknolojik ürün ithalatı taşımalarımız da yaklaşık yüzde 60 düzeyinde arttı” dedi. Yalça, salgın önlemlerinin yoğunlaştığı Nisan ayından itibaren bilgisayar ithalatında ciddi yükselişler görüldüğünü, Mart ayı sonrası en çok aylık ithalatın ise okulların açıldığı Ekim ve Eylül aylarında gerçekleştiğini anlattı.

Günün Diğer Haberleri