Rekor taşıma

Korona Virüs salgını insanların sosyal yaşamlarıyla birlikte tüketim alışkanlıklarını da değiştirdi. Hazır ve dondurulmuş gıda tüketimi en yüksek seviyelere ulaşırken, bu durum dolaylı olarak lojistik sektörünü de olumlu yönde etkiledi.

Lojistik - 3 yıl önce

Salgın süreci, insanların tüketim alışkanlıklarında değişime neden oldu. Özellikle bu dönemde dışarıda yeme-içme oranı azaldı. Daha pratik olduğu düşüncesiyle, evlerde dondurulmuş ve hazır gıdaların kullanımı artış gösterdi. Bu durum lojistik sektöründe de farklı bir hareketliliğe sebep oldu. Soğuk zincir taşımacılığı yapan lojistik şirketlerinin ısı kontrollü araçlarına olan talep en üst seviyeye ulaştı.

ÜRÜN İHRACATI ARTTI

Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, ısı kontrollü araç talebinin 2020 yılı içinde daha fazla olduğunu söyledi. Çelikel, “Özellikle tüm dünyada yeme-içmenin evde daha fazla olmaya başlaması, çalışan kişilerin yemek hazırlamaya daha az zaman harcamak istemesi gibi etkenler ile dondurulmuş ürünlere, hazır yemeklere, konserve gibi ürünlere talebi arttırdı. Dolayısıyla bu alandaki ihracat ve taşımalar da arttı. Intermax Logistics olarak hâlihazırda yaptığımız soğuk zincir taşımalarımızın yoğunluğu da bunu işaret ediyor. Bu yönde yaptığımız taşımalar, Türkiye ve Avrupa’da tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştı” dedi.

Günün Diğer Haberleri