Volvo FH16 Uspet’in filosunda

Volvo FH16 700hp’nin Türkiye’de ilk sahibi Uspet oldu.

Teslimatlar - 9 yıl önce

Volvo FH16 700hp’nin Türkiye’de ilk sahibi Uspet . 700 beygir gücündeki FH16 modeli ile dünyada ve sektörde bir ilke imza atan Volvo Kamyon, Türkiye’de ilk teslimatını petrol ve akaryakıt ürünleri dağıtım şirketi Uspet’e yaptı. Türkiye, tüm dünya çapında en güçlü kamyonun 10. araç teslimatını gerçekleştiren ülke .

Ana faaliyet konusu petrol ve petrol türevlerinin depolanması, dağıtımı ve madeni yağ üretim ve pazarlaması olan Uspet, güçlü yatırımları ile dağıtım noktalarını hızla genişletmeye devam ediyor. Uspet’in Temmuz /2009 tarihi itibariyle Türkiye’nin dört bir yanında 213 adet bayisi bulunuyor.

Toplam istasyonlu bayi sayısı ise 190. Kırıkkale bölgesinde 22.500 m2 arazi üzerine, 22.444 m/ton kapasiteli akaryakıt depolama ve dolum tesisi bulunan Uspet, 2010 yılında 250 adet bayiye ulaşmayı hedefliyor. Mevcut bayi ağı ile Tüpraş’tan (Yerli Malı) ikmal yapan 47 dağıtım şirketi arasında ön sıralarda yer alıyor. Akaryakıt sektöründe öz sermayeli ve dengeli yatırımla yapılan büyümenin kalıcı olacağı ilkesinden hareketle, Uspet doğal enerji kaynaklarını üreten, işleyen ve pazarlayan lider şirketler arasında yerel ve uluslararası pazarlardaki yatırımlarına hızla devam ediyor.

Tüm bu yarımlarının yanı sıra Uspet, dünyanın en güçlü kamyonunun Türkiye’deki ilk sahibi . Volvo FH16 700hp teslim törenine Uspet (Eropet Akaryakıt Dağıtım) adına katılan Yönetim Kurulu Başkanı Mahsun Uslu, FH16 çekicinin anahtarını Volvo Kamyon Türk Genel Müdürü Ulf Magnusson’dan teslim aldı.

Volvo Türk Genel Müdürü Ulf Magnusson, “En ağır ve en zorlu taşımacılık operasyonlarına yönelik olarak geliştirilen Volvo FH16 700 dünyada ayrıcalıklı yeri olan çok özel bir çekicidir. Volvo FH16 700 hp en iyi hizmeti arayan müşterilerimiz için sektördeki en prestijli araçtır. Motor kapağının altında saklı 700 hp ile Volvo FH16, sektördeki diğer araçlardan her yönüyle farkını açıkça ortaya koyuyor. Bu derece güçlü bir çekiciyi Türkiye’de yatırımları ile hızla büyüyen Uspet’e teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” .

Aracı teslim alan Mahsun Uslu ise şunları söyledi: “Mevcut bayi ağımızla yerli malı ikmal yapan 47 dağıtım şirketi arasında kısa bir sürede orta sıralara yerleşmiş bulunuyoruz. Amacımız, daha üst sıralara çıkmak olup, hedeflerimize ulaşırken Volvo Kamyon gibi çözüm ortaklarımızı lider firmalardan seçmeye özen gösteriyoruz. 2010 yılında 250 adet bayiye ulaşmayı hedefliyoruz ve bu yolda emin adımlarla ilerleyerek hedeflerimize ulaşacağımızın altını çizmek isteriz.”

 

Günün Diğer Haberleri