3 bin nakliyeci motorin zammını protesto etti

Kayseri'de, motorin fiyatlarının sürekli artmasına rağmen nakliye ücretlerinin düşmesi ve yoğun trafik denetimi nedeniyle gelir kaybına uğradıklarını öne süren 3 bin nakliyeci eylem yaptı.

Kara - 9 yıl önce

Kayseri'de, motorin fiyatlarının sürekli artmasına rağmen nakliye ücretlerinin düşmesi ve yoğun trafik denetimi nedeniyle gelir kaybına uğradıklarını öne süren 3 bin nakliyeci eylem yaptı.

Melikgazi ilçesi Ambar mahallesindeki Nakliyeciler Sitesi'nde toplanan 3 bin esnaf, yolu kapatarak nakliye araçlarının çıkışını durdurdu. Ardından Ankara karayoluna çıkan nakliyeciler, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne yürüyerek trafik akışını durdurmak istedi. Eyleme müdahale eden polis, nakliyecilerin bu girişimine izin vermedi. Eylem sırasında alkışla hükümeti protesto eden nakliyeciler, "Vur vur inlesin, hükümet ve Binali Yıldırım dinlesin" diyerek hükümet aleyhine sloganlar attı.

Kamyoncular ve Şoförler Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Erdem, eylem sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye'de 876 bin kişinin belgeli taşımacılık yaptığını söyledi. Son dönemde akaryakıta yapılan zamların nakliyecileri ciddi boyutta etkilediğini ifade eden Erdem, zamlar nedeniyle esnafın motorine katkı olarak yanık, atık ve inceltilmiş yağlar kullandığını vurguladı. Bununla birlikte trafik cezaları yüzünden iş yapamaz duruma geldiklerini anlatan Erdem, şöyle :

"Her gün ceza yemekten kazandığımız parayı evimize götüremiyoruz. Şoförlerin birçoğu cezalar yüzünden ehliyetlerine el konularak iş yapamaz duruma geldi. Biz bu vatanın evlatları değil miyiz? Evlerimize helal para götürebilmek adına gece gündüz çalışıyoruz. Bu konuda yetkililerden birazcık anlayış bekliyoruz.

Bu arada, nakliyeciler sitesinde bizlere işveren komisyoncuların çoğu belgesiz. Üstelik resmi rakamların çok çok altında yük taşınıyor. Yük taşıyanların çoğunun da belgesi hiç yok. Oysa hükümet buna düzenleme için birçok belge aldırdı. Belgelerimiz işe yaramıyor. Mazot fiyatları yüksek ğundan kamyonlarımızda mazot yerine olmadık ucuz yağlar kullanıyoruz."

Günün Diğer Haberleri