Türkiye ile Irak arasında demiryolu taşımacılığı başlıyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Irak Demiryolları (IRR), ve Suriye Demiryolları (CFS) yetkilileri Ankara’da bir araya geldi.

Demir Yolu - 9 yıl önce

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Irak Demiryolları (IRR), ve Suriye Demiryolları (CFS) yetkilileri Ankara’da bir araya geldi. Yapılan görüşme sonrası, Gaziantep-Musul arasında yolcu tren seferlerinin konulması kararlaştırıldı.

Musul-Gaziantep arasında Irak demiryollarına ait vagonlardan oluşacak yolcu treni Musul’dan 16 Şubat 2010 tarihinde, Gaziantep’ten ise 18 Şubat 2010 tarihinde ilk seferine başlayacak.

Musul’dan her Salı saat 12.00’de, Gaziantep’ten her Perşembe saat 21.00’de hareket edecek Musul-Gaziantep yolcu treni, haftada bir gün karşılıklı olarak işletilecek. Trenin gümrük ve pasaport kontrolleri de dahil olmak üzere toplam seyir süresi yaklaşık 18 saat olarak planlandı.

Musul-Gaziantep tek yön kişi başı taşıma ücreti; oturma yerli vagonlarda 25 Euro, kuşetli vagonlarda ise 35 Euro olacak. Bilindiği gibi, Türkiye-Suriye ilişkilerinin gelişmesine paralel olarak, Gaziantep- Halep arasında 8 Ocak 2010 tarihinde yolcu treni seferleri başlatılmıştı.

Günün Diğer Haberleri