Pegasus halka açılıyor

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Pegasus’u bu yıl içinde halka açmayı planladıklarını açıkladı.

Hava - 9 yıl önce

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Pegasus’u bu yıl içinde halka açmayı planladıklarını açıkladı. Sabancı, “Paranın yönü Türkiye’ye doğru kayıyor. Pegasus da büyüme sürecinde doğru bir rotada gidiyor” .

Ali Sabancı, sektörün üç katı üzerinde bir büyüme gösterdiklerini söyledi. “Bu büyüme gelecekte de sürecek gibi görünüyor” diyen Sabancı, halka arz için kesin bir tarih vermedi. Sabancı, ancak “2011’te yıldızlar Pegasus için sıraya dizilecek gibi” açıklamasında bulundu.

Ali Sabancı, Pegasus’un havayolu sektörüne girmesinin ardından oyunun kurallarının değiştiğini kaydetti. Sabancı, “Havayoluyla uçmak herkesin hakkıdır sloganıyla yola çıktık ve havayolu sektöründe bir başarı hikayesi yarattık. İş modelini doğru kurduk. Markaya yatırım yaptık. Bunun sonucunda da son 5 yıl içinde hiç uçağa binmemiş milyonlarca kişiye uçuş deneyimi yaşattık” .

Sabancı, Pegasus’un Türkiye’nin ve aynı da Avrupa’nın en hızlı büyüyen hava yolu şirketi ğunu ifade etti. Ali Sabancı, “Avrupa’dan sonra Ortadoğu, Balkanlar, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri’nde de büyüyoruz. Pegasus’un yurtdışı hatlardaki büyümesi Türkiye’nin doğusundaki, kuzeyindeki ve güneyindeki ülkelere doğru olacak” diye konuştu.

Pegasus’un halka arz süreciyle ilgili bilgi veren Ali Sabancı, şöyle konuştu: “Geçen 3-5 yılın meyvelerini artık almanın ve bu başarıyı halkımızla paylaşmanın ı geldi. Türkiye büyüyen ülke, yabancı yatırımcıların giderek daha fazla ilgisini çekmeye devam ediyor. Paranın yönü Türkiye’ye doğru kayıyor. Pegasus da büyüme sürecinde doğru bir rotada gidiyor. Sektörün üç katı üzerinde bir büyüme gösterdik. Bu gelecekte de sürecek gibi görünüyor. Halka arz için kesin bir tarih veremem. Ancak sanki 2011’te yıldızlar Pegasus için sıraya dizilecek gibi.”

Günün Diğer Haberleri