Zafer için kredi çıktı

Kütahya-Afyon-Uşak Bölgesel Zafer Havaalanı ihalesini kazanan IC İçtaş Yatırım Holding, inşaatın yapımı için nakit sorununu çözdü.

Hava - 9 yıl önce

Kütahya-Afyon-Uşak Bölgesel Zafer Havaalanı ihalesini kazanan IC İçtaş Yatırım Holding, inşaatın yapımı için nakit sorununu çözdü. Zafer Havaalanı’nın yapımı için UniCredit Bank AG’den, 18 yıl vadeli 49 milyon Euro kredi sağlandı.

Toplam 64 milyon Euro’ya mal olacak havalimanında 20 bin metrekare yolcu terminal binası, 45 metre eninde 3 kilometrelik pist, apron, yakıt tedarik alanı bulunacak. Yap-İşle-Devret (YİD) modeli ile yaptırılacak havalimanını, IC İçtaş Yatırım Holding inşa edecek ve 32 yıl 11 ay işletecek. İşletme süresi dışında olmak üzere tesisin yapım süresi ise 36 ay olarak öngörülüyor.

Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin arasına yapılacak Zafer Havaalanı’nın bölgesel özellikli olmasıyla da bir ilk teşkil ediyor. Zafer Havaalanı’nın ilk ihalesi teklif veren firma olmadığı için iptal edilmişti. İkinci ihale öncesi DHMİ Genel Müdürlüğü şartnamede bazı düzenlemeler yapmış ve 10 şirketin şartname satın aldığı ihalede, sadece IC İçtaş İnşaat teklif vermişti.

Günün Diğer Haberleri