Bourgnon, hedefine ulaştı

Arktik buzlarının arasında Grönland'dan Alaska'ya Kuzeybatı Geçidi'ni kullanarak ulaşmayı hedefleyen denizci Yvan Bourgnon, zorlu macerasını tamamladı. Bourgnon’un bu önemli Bimedia spor mücadelesinde, endüstriyel ve otomotiv lojistiğinde Avrupa önde gelen firması Gefco destekledi.

Deniz - 7 yıl önce

Alaska'nın batı ucundaki Nome kentinde başlayan seyahat, Davis Boğazı'nın doğu sahilindeki Grönlad’ın başkenti Nuuk’ta sona erdi. Atlantik ve Pasifik okyanuslarının dondurucu sularında 7 bin 500 kilometreden fazla yol kat eden Bourgnon, 70 gün sonra ailesiyle yeniden bir araya geldi. Yvan Bourgnon, "Spor katamaranım için özel nakliye çözümleri gerekiyordu. Gabari dışı nakliye, güvenli ambalaj çözümleri, özel yükleme ve elleçleme gibi tüm lojistik operasyonları Gefco ekibi tarafından yürütüldü. Deniz ve hava taşıma operasyonları kusursuz koordine edildi" .

Gefco yetkilileri ise; insan çabası, operasyonel kalite, esneklik ve risk yönetimi gibi grup değerlerini yansıtan Yvan Bourgnon'un sıra dışı macerasını destekledikleri için gurur duyduklarını belirtti.

Günün Diğer Haberleri