DHL TAPA sertifikalı ilk şirket oldu

DHL Express, Türkiye’deki tüm operasyonel hizmet merkezlerinin en yüksek güvenlik standartlarını temsil eden TAPA sertifikasyon sürecini tamamlandı. Böylece Türkiye lojistik sektöründe tüm hizmet noktalarında TAPA sertifikası alan ilk ve tek uluslararası taşımacılık şirketi DHL Express oldu. Dünya genelinde TAPA sertifikalı hizmet merkezi sayısı ise DHL Express Türkiye ile birlikte 295’e ulaştı.

Lojistik - 05-01-2018 16:46 6243 kez okundu.

DHL TAPA sertifikalı ilk şirket oldu

Uluslararası hızlı hava taşımacılık şirketi DHL Express, gönderilerin güvenliğinden taviz vermemek için sektöründe bir ilke imza attı. Firma, sunduğu hızlı hizmeti teyit eden TAPA sertifikasyon sürecini tüm operasyonel hizmet noktalarında ladı. Bağımsız kurumlar tarafından yapılan denetimler sonucunda sağlanan TAPA sertifikalarının ilkini İstanbul’daki bir hizmet merkezi için alan DHL Express, diğer merkezlerinde de yoğun bir çalışma süreci yürüterek tüm hizmet noktalarında TAPA sertifikası sahibi olan ilk ve tek uluslararası hava taşımacılık şirketi .

HEM GÜVENLİ HEM HIZLI

DHL Express Türkiye Operasyon’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tonguç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Türkiye'de 36 yıldır faaliyetlerimize devam ederek pazar liderliğimizi koruyoruz. Müşteri odaklı çalışma kültürüyle sunduğumuz hizmetler önemli yere sahip. Müşteri memnuniyetinde en önemli unsurlardan biri de gönderilerin güvenliği konusundaki başarılı çalışmalarımız. Türkiye’deki tüm operasyonel hizmet merkezlerimiz için lanan TAPA sertifikasyon süreciyle birlikte bu konuda önemli bir eşiği geride bırakıyoruz. Elde ettiğimiz bu başarı, global ağımızda en üst düzeyde güvenlik uygulamalarının mevcut ğunu ve güvenilir bir iş ortağı ğumuzu açıkça ortaya koyuyor. Müşterilerimizin hem hızlı hem de güvenli şekilde taşınmasını istedikleri gönderileri için DHL Express’e güvenmeye devam etmesi için elimizden geleni önümüzdeki dönemde de yapmayı sürdüreceğiz.”

TAPA SERTİFİKASI NEDİR?

Taşınan Varlıkları Koruma Derneği (TAPA) 1997 yılında kuruldu. Dernek; küresel üreticileri, lojistik sağlayıcıları, navlun taşıyıcıları, emniyet yetkililerini ve diğer paydaşları, uluslararası tedarik zincirlerindeki kayıpların azalması hedefi etrafında bir araya getiren ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Derneğin küresel düzeyde sektörel bir standart olarak kabul gören Güvenlik Gereklilikleri, TAPA tarafından verilen ve bağımsız kurumlar tarafından yürütülen detaylı denetimler sonucunda sağlanan sertifikasyon sürecinin temelini oluşturmaktadır.

DİĞER HABERLER
Araç serisi genişliyor!

Araç serisi genişliyor!

26-04-2024 - Otomotiv

Dünyada 4’üncü oldu

Dünyada 4’üncü oldu

26-04-2024 - Güncel Haber

Yol haritası ne olmalı?

Yol haritası ne olmalı?

26-04-2024 - Lojistik

Kabul edilemez ceza!

Kabul edilemez ceza!

26-04-2024 - Dernekler

Güneş balçıkla sıvanmaz!

Güneş balçıkla sıvanmaz!

26-04-2024 - Kara

Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar