Sağlık: Yatırımlara devam

Lojistik sektöründe araç ve depo yatırımları ile adından sıkça söz ettiren Sağlık Lojistik, 2018 yılında 10 bin sefer gerçekleştirdi, 2019 yılında ise yüzde 10 büyüme planlıyor. Depo ve antrepo doluluk oranlarının yüzde 85 olduğunu açıklayan Zahit Sağlık, “Hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğimizin bir göstergesi” dedi.

Lojistik - 13-05-2019 19:26 6309 kez okundu.

Sağlık: Yatırımlara devam

İhracatta pazar payının büyük bir kısmını oluşturan, otomotiv ve makine sektörlerinden doğan taleplere çözüm için Orhanlı’daki Dilovası Gümrüğü’ne bağlı antrepolarında 14 bin metrekarelik açık oto ihtisas alanını 2017’de açan Sağlık Lojistik, yaptığı yatırımla kapasiteyi 26 bin metrekareye çıkarttı. Firmanın Muratbey ve Ambarlı Gümrük Müdürlüklerine bağlı antrepoları, İstanbul Yenibosna ve Esenyurt ilçelerinde ise serbest depolarının bulunuyor. Erenköy ve Dilovası Gümrük Müdürlüklerine bağlı antrepo ve serbest depoları ise İstanbul Kurtköy’de yer almakta.

KISA SÜREDE TRANSFER

Serbest depoları ile gümrüklü antrepolarının aynı tesis içinde yer aldığını anlatan Zahit Sağlık, böylece müşterilere ait ürünleri antrepolardan serbest depolara hasarsız, maliyetsiz ve çok kısa sürede transfer edebildiklerine dikkat çekti. Depolama hizmetleri dahilinde müşterilerinin tüm ürünleri sigorta kapsamında muhafaza ettiklerini kaydeden Sağlık, şunları aktardı: “Serbest depolarımızda müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda paketleme, elleçleme gibi katma değerli hizmetler ve kapıya kadar gerçekleştirilen mikro dağıtım hizmeti ile müşterilerimizin ticari operasyonlarını kolaylaştırılmakta ve daimi müşteri memnuniyeti sağlamaktayız. Lojistik süreçler içinde büyük önem taşıyan depolama hizmetleri, Sağlık Lojistik operasyonları dahilinde; müşterilerimizin gerçek ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlanır. Bu anlamda, gümrüklü ve serbest depolarımıza gelen malzemeleri barkod okutma yöntemi ile sisteme giriyor ve malzemelere ait kolilerin takiplerini sistem üzerinden kontrolünü sağlanmasına yardımcı oluyoruz. Ürünlerin bu yöntem sayesinde sorunsuzca depomuzdan çıkışını yapıyor ve güvenli bir şekilde teslimatını sağlıyoruz.”

FİLODAKİ  200 ARAÇ YENİLENDİ

Sağlık Lojistik olarak intermodal taşımacılık sistemine ağırlık verdiklerini söyleyen Zahit Sağlık, bu anlamda müşterilerinin ticari ihtiyaçlarını doğru analiz edip, maliyet tasarrufu yapabileceğimiz güzergahları önceden planladıklarını vurguladı. Sağlık, ayrıca iç nakliye, mikro dağıtım ve ekspres taşıma hizmeti de verdiklerini açıkladı. Tamamı özmal olan filolarının model yılı azami 1.5 yıl ve Euro-6 normlarına uygun olarak üretilmiş 550 araçtan oluştuğu bilgisini veren Sağlık, “Araçları teknolojik çağın gerektirdiği tüm sistemsel donanımlara uyarlayarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Filomuzdaki araçların yaş ortalaması bizim için çok önemli. İki yıl içinde 200 araç yenilemesi gerçekleştirdik. Bu nedenle filomuz içinde araç yenilemelerimiz ve yatırımlarımız her yıl olduğu gibi ilerleyen dönemlerde de devam edecek” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Araç serisi genişliyor!

Araç serisi genişliyor!

26-04-2024 - Otomotiv

Dünyada 4’üncü oldu

Dünyada 4’üncü oldu

26-04-2024 - Güncel Haber

Yol haritası ne olmalı?

Yol haritası ne olmalı?

26-04-2024 - Lojistik

Kabul edilemez ceza!

Kabul edilemez ceza!

26-04-2024 - Dernekler

Güneş balçıkla sıvanmaz!

Güneş balçıkla sıvanmaz!

26-04-2024 - Kara

Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar