Koç gibi Türkiye’ye kazandırdı!

Türkiye otobüs pazarı 2022 yılında yüzde 26 büyüdü. Küçük otobüs grubunda ise yüzde 49 büyüme gerçekleşti. Kentiçi toplu taşıma pazarında ise bir önceki yıla oranla yüzde 19 büyüme kaydedildi. Yıl içerisinde pazarda satılan her iki otobüsten biri ise Otokar markalı ürünler oldu. Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, “Üst üste 14’üncü kez Pazar lideri olan şirketimiz, 2023 yılında da 15’inci kez lider olması için tüm ekibimiz ile sahadayız” dedi.

Otomotiv - 16-01-2023 18:26 2133 kez okundu.

Koç gibi Türkiye’ye kazandırdı!

Türk otomotiv sektörünün ekonomi lokomotifi Otokar, genişleyen ürün gamı ile rakiplerine fark atarak liderlik yolunda ilerliyor. 2022 yılında ilk defa metrobüs üreterek İETT’ye 100 adet teslim eden şirket, 2023 yılının ilk çeyreğinde ise 20 adet daha teslim edecek. Şirketin 2022 yılı değerlendirme toplantısında açıklama yapan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, şehirlerarası otobüs taşımacılık sektörü için 41 koltuk kapasiteli Sultan Giga’yı geliştirdiklerini söyledi. Giga ile sektörde emin adımlarla ilerleyeceklerinin altını çizen Akgül, yıl içerisinde yapılacak genel seçimlere kadar hızla teslimatlara devam edeceklerini, seçimden sonra ise oluşacak tabloya göre tedbir alacaklarını dile getirdi.

YOLLARIN ‘SULTAN’I

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, yeni yılda ilk değişimin Sultan’da olduğunu açıkladı. Turizm ve servis taşımacılığının ilk tercihi olan Sultan’ın 2002 yılından bu yana üretildiğini hatırlatan Akgül, “Otobüse uygun özel saşi ile tasarlanan ilk küçük otobüs özerliğini taşıyan Sultan, pazarda önemli bir yeniliğe imza attı. Çok kısa bir sürede hem ülkemizde hem de yurt dışında büyük ilgi gördü. Pazardaki başarısını artırarak devam ettiren Sultan, yıllar içerisinde geçirdiği değişiklikler ile zamana ayak uydurdu. Ancak güvenliğinden, performansından ve konforundan asla taviz vermedi. 2023’e, 20’nci yaşını geride bırakan Sultan’ın tasarımını yenileyerek başlıyoruz. Ön ve arka yüzü tamamen değişen Sultan, artık daha dinamik ve keskin çizgilere sahip” dedi.

DÜNYA MARKASI

Otokar'ın ihracat çalışmaları hakkında da bilgi paylaşan Akgül, “Dünya metropollerindeki Otokar logosunu taşıyan araçlarımızın sayısı 2022 yılında artmaya devam etti. Otokar, otobüs ihracatını da adetsel bazda önceki yıla kıyasla yüzde 125 arttırarak, başta Avrupa pazarına olmak üzere 2022 yılında 1.300’e yakın otobüs ihraç etti. Çekya'nın Usti bölgesinden, İtalya'dan büyük ölçekli önemli siparişler aldık. Avrupa’nın yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Tunus, İsrail gibi farklı pazarlara da yüksek adetli otobüs ihracatı gerçekleştirildi. Tunus'a 400'üncü aracımızı teslim ettik. Farklı coğrafyalar, büyümeye giden yolda en stratejik rotamız. Hedef pazarımız olan Avrupa’da büyümemizi sürdürmek için tanıtım çalışmalarımızı sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

GARANTİSİ 4 YILA ÇIKTI

Ticaretin yükünü hafifletmek için 10 yıl önce Atlas ile hafif kamyon segmentine yeni bir soluk getiren Otokar, geçen yıl satışa sunduğu 12 tonluk Atlas 3D ile pazarın öncelikli tercihleri arasına girdi. Basri Akgül, Atlas ile ilgili toplantıda aynen şu ifadelere yer verdi: “Taşıma kapasitesi, uygun yatırım maliyeti, ekonomik yakıt tüketimi, düşük yedek parça ve bakım giderleri ile hafif kamyon segmentine yeni bir soluk getiren Atlas büyük ilgi görmeye devam ediyor. 2022 yılındaki kamyon satışlarını önceki yıla kıyasla yüzde 30 oranında arttırdık. Son dönemde lojistik ve nakliye sektörünün en gözde araçları arasında yer alan Otokar Atlas’a önümüzdeki dönemde yeni modeller ekleyerek kamyon satışlarımızı arttırmayı hedefliyoruz. Atlas için yeni yıla bir müjde ile başlıyoruz. Türkiye'de yine bir ilke imza atarak garanti süremizi 4 yıla çıkarıyoruz.”

DİĞER HABERLER
Araç serisi genişliyor!

Araç serisi genişliyor!

26-04-2024 - Otomotiv

Dünyada 4’üncü oldu

Dünyada 4’üncü oldu

26-04-2024 - Güncel Haber

Yol haritası ne olmalı?

Yol haritası ne olmalı?

26-04-2024 - Lojistik

Kabul edilemez ceza!

Kabul edilemez ceza!

26-04-2024 - Dernekler

Güneş balçıkla sıvanmaz!

Güneş balçıkla sıvanmaz!

26-04-2024 - Kara

Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler

Gıda da ön plana çıktı

Gıda da ön plana çıktı

04-04-2024 - Lojistik

Yatırımda çekişme!

Yatırımda çekişme!

04-04-2024 - Teslimatlar