Rotaları Ege sahilleri oldu

Yaz sezonuyla birlikte tatil rotalarındaki uçak ve otobüs biletlerindeki yüksek fiyat artışları, arabayla seyahati daha sık tercih edilir hale getirdi. VavaCars, keyifli bir seyahat gerçekleştirmek için ikinci el araca yönelen tatil severlerin en favori tatil rotalarını derledi. Buna göre yaz aylarında arabalı seyahatlerde en sık kullanılan tatil rotaları, yüzde 64 ile Ege sahilleri oldu.

Güncel Haber - 30-08-2023 20:28 2213 kez okundu.

Rotaları Ege sahilleri oldu

Yazın tatil planları yaparken, bütçe faktörü sıklıkla en önemli etkenlerden biri olarak öne çıktı. Özellikle yaz sezonunda uçak ve otobüs biletlerindeki ani fiyat artışları, tatilcilere istedikleri rotada seyahat etme konusunda zorluklar yaşattı. Bu noktada arabayla seyahat, hem ekonomik hem de esnek bir seçenek olarak öne çıktı.

AVANTAJLI SEÇENEK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan VavaCars yöneticisi Serdıl Gözelekli, “Arabayla seyahat edenler, rotanı istediği gibi şekillendirebilir. Ani duraklamalar, keşfedilmeyi bekleyen noktalar ve manzaralar, tatil deneyimini zenginleştirir. Arabayla seyahatin bir diğer avantajı da bagaj konusundaki özgürlüktür. Uçak ve otobüs yolculuklarında sıkı bagaj sınırlamaları tatilcilere ek yük getirebilirken, arabayla seyahatte bu sınırlamalar ortadan kalkar. İhtiyaçları olan her şeyi rahatça yanını alabilir. Tüm bu nedenlerle, tatilcilerin yaz sezonunda arabayla seyahati tercih etmeye yönelmeleri şaşırtıcı değil. Araba, hem ekonomik açıdan daha avantajlı seçenek sunuyor hem de tatilcilerin daha özgürce ve esnek bir şekilde seyahat etmelerine imkân veriyor Türkiye’de en sık tercih edilen tatil rotası yüzde 64 ile Ege sahilleri oldu. Ege bölgesinde en çok ilgi gören yer yüzde 38 ile Muğla ve ilçeleri olurken, yüzde 24 ile İzmir ve ilçeleri ikinci sırada yer aldı” ifadesini kullandı.

SATIŞLARA YANSIDI

Yaz aylarının ikinci el araç pazarında da ciddi bir hareketliliğe yol açtığını söyleyen Serdıl Gözelekli,  şöyle devam etti: “Yaz mevsimiyle birlikte dinlenmek isteyenler, yeni rotalar keşfetmek ve unutulmaz anılar biriktirmek için yollara düştü. Bu tatil coşkusu, ikinci el araç satışlarını da olumlu yönde etkiledi. Tatile çıkanlara, seyahat planlarını kendi istekleri doğrultusunda özgürce şekillendirme imkanı sunan arabalar, ikinci el araç pazarının canlanmasına katkı sağlıyor. Tatil rotalarının değişkenliği, insanların kendi ihtiyaçlarına uygun araçları tercih etmelerini gerektiriyor. Bu da ikinci el araçların daha fazla talep görmesine neden oldu. VavaCars olarak biz de tüm ihtiyaçlara karşılık veren ikinci el araç modellerimizle, seyahat severlerin keyifli bir tatil yapmalarına olanak sunuyoruz.”

DİĞER HABERLER
Romanya’da şube açacak

Romanya’da şube açacak

27-04-2024 - Lojistik

Lojistik ağını genişletiyor

Lojistik ağını genişletiyor

27-04-2024 - Lojistik

Kırcaali seferleri başladı

Kırcaali seferleri başladı

27-04-2024 - Kara

Araç serisi genişliyor!

Araç serisi genişliyor!

26-04-2024 - Otomotiv

Dünyada 4’üncü oldu

Dünyada 4’üncü oldu

26-04-2024 - Güncel Haber

Yol haritası ne olmalı?

Yol haritası ne olmalı?

26-04-2024 - Lojistik

Kabul edilemez ceza!

Kabul edilemez ceza!

26-04-2024 - Dernekler

Güneş balçıkla sıvanmaz!

Güneş balçıkla sıvanmaz!

26-04-2024 - Kara

Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber