Mezun oldular

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, İBB Yaz Etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği Metro İstanbul Yaz Okulu’nda mezunlarını verdi. Yaz boyunca Metro İstanbul’un Esenler Kampüsü’nde gerçekleştirilen programa katılan 383 çocuk, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Güncel Haber - 12-09-2023 20:15 1665 kez okundu.

Mezun oldular

Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi Metro İstanbul, İBB yaz etkinlikleri kapsamında Esenler yerleşkesinde Metro İstanbul Yaz Okulu programının ikincisini düzenledi. Eğitime katılan 383 çocuk, İBB Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

KATILIM 24 İLÇEDEN

Göreve geldikleri günden bu yana kültür-sanattan spora farklı alanlarda etkinlikler düzenleyerek İstanbullular ile buluştuklarını hatırlatan Metro İstanbul Genel Müdürü Dr. Özgür Soy, “Kurumumuzu hiçbir zaman sadece ulaşım hizmeti ile sınırlı görmedik. Elimizdeki imkânları komşularımızla paylaşmak istedik ve dışarıdan dört duvarla örülü görünen yerleşkelerimizin kapılarını İstanbullulara açtık. Beklediğimizden fazla ilgi gördü ve bu yıl İBB yaz etkinlikleri kapsamında ikincisini düzenlediğimiz Metro İstanbul Yaz Okulu’nda 24 ilçeden 383 çocuğumuza ulaştık. Bu yüzden artık Esenler’in de ötesine taşmış durumdayız. Annelerimize, babalarımıza ve çocuklarımıza ufacık bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Çocuklarımızın bu gülen yüzünü görmek her şeye değer. Bizler açık hava sinema günleri ile 7’den 70’e bütün vatandaşlarımızı, yarıyıl tatillerinde düzenlediğimiz sömestr etkinlikleri ile ise çocuklar ve ebeveynleri ile yerleşkelerimizde buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

YAPILAN EN GÜZEL İŞ

Özgür Soy, şöyle devam etti: “Çocuklarımızı mutlu görmek, bize de büyük bir mutluluk ve enerji verdi. Ekrem Başkanımızın bize verdiği vizyon doğrultusunda hiçbir zaman bu koltukları, bu mevkileri, bu mekanları kendimizin gibi görmüyoruz. Halk tarafından seçildiğimizi ve halka hizmet etmek için görevde olduğumuzu her dakika hatırlıyoruz. Bu vizyonla yaptığımız en güzel işlerden biri de Metro İstanbul Yaz Okulu oldu. Bu programı düzenlerken bizleri yalnız bırakmayan İBB İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Enstitü İstanbul İSMEK ve İSTAÇ’a destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonları yaparken başından sonuna kadar beraber çalıştığımız muhtarlarımıza ve çocuklarımızın unutamayacakları bir yaz geçirmesi için yaz okulu programında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

300 SAATLİK EĞİTİM

2’şer haftalık 4 dönemden oluşan 7-10 ve 11-14 yaş gruplarının katıldığı “Metro İstanbul Yaz Okulu” programında çocuklara; robotik kodlama, aikido, atletizm, karikatür, çizgi roman atölyesi, geri dönüşüm atölyesi, yangın bilinçlendirme eğitimi, badminton, voleybol, basketbol, M-çiftçi, bilim otobüsü ve çocuk hakları eğitimleri verildi. 41 eğitmen ile 14 farklı program hazırlanan Metro İstanbul Yaz Okulu’nda yaz boyunca toplam 300 saat eğitim verildi. Çocuklarını yalnız bırakmayan aileler ise düzenlenen çeşitli sanatsal ve eğitici programlara katıldı.

DİĞER HABERLER
Lojistik ağını genişletiyor

Lojistik ağını genişletiyor

27-04-2024 - Lojistik

Kırcaali seferleri başladı

Kırcaali seferleri başladı

27-04-2024 - Kara

Araç serisi genişliyor!

Araç serisi genişliyor!

26-04-2024 - Otomotiv

Dünyada 4’üncü oldu

Dünyada 4’üncü oldu

26-04-2024 - Güncel Haber

Yol haritası ne olmalı?

Yol haritası ne olmalı?

26-04-2024 - Lojistik

Kabul edilemez ceza!

Kabul edilemez ceza!

26-04-2024 - Dernekler

Güneş balçıkla sıvanmaz!

Güneş balçıkla sıvanmaz!

26-04-2024 - Kara

Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler