Haydi Yalova’ya

Andiamo Turizm’in sahibi Cem Polatoğlu; tarihi, turisttik ve kültürel geziler yaparak bölge tanıtımına katkıda bulunmaya devam ediyor. Polatoğlu’nun son tanıtım durağı Yalova oldu. Cem Polatoğlu’nun kaleminden İstanbul’a yakınlığı ile bilinen Yalova’nın eşsiz güzellikleri ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Güncel Haber - 13-11-2023 10:33 2753 kez okundu.

Haydi Yalova’ya

Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) kurucumuz Gürkan Boztepe öncülüğünde ve Sayın Vali Dr.Hülya Kaya’nın davetiyle Yalova’ya bir inceleme gezisi yaptık. Ziyaretimizin amacı; şehrin Gastronomi Turizmini nasıl geliştirebileceğimizi, tanıtabileceğimizi irdelemekti. Biz, Yalova’yı; ağırlıklı olarak Arap turistlerin rağbet ettiği bir kaplıca kenti olarak tanıyoruz. Oysa şehir, pek bilmediğimiz farklı kültür ve yetilere sahip.

DOĞAL ZENGİNLİK

Örneğin, Flamingolar ve birçok göçmen kuşların mola ve yumurtlama alanları bu şehirde. Dünyaya ihraç ettiğimiz lüks yatların üretildiği tersaneler de burada. Sokakta, restoranda yediğimiz Midyeler de Yalova’dan geliyor. Ülke üretiminin yüzde 80’i burada yapılıyor. Yalova’nın yüzölçümünün yüzde 82'si tarım arazisi. Çiçek, baharat ve elma üretimi ise çok üst düzeydedir. Ama benim en dikkatimi çeken husus, burada yapılan “organik tarım” ağırlıklı üretim. Zaten gastronominin ana prensibi kaliteli zirai üretim değil mi?

KÜLTÜR ŞEHRİ

Yüzölçümü itibariyle Türkiye'nin en küçük ili olan Yalova, 105 km ile denize en uzun kıyısı olan turistik illerimizden birisi. Kültürel çeşitliliği çok olan bu şehirde, Türkçeden başka Pomakça, Avarca, Çerkesçe, Lazca, Gürcüce, Dargice, Kürtçe, Boşnakça, Tatarca/ Karaçayca konuşan etnik grupların yerleşimleri bulunmaktadır.

BİRİ HARİÇ

Günübirlik olan gezimize, Hersek Lagünü manzaralı bir restoranda, Flamingolar eşliğinde yöresel sebze ve bitkilerin ağırlıklı olduğu ürünlerle bezenmiş muhteşem bir kahvaltı ile başladık. Kısa bir kuş gözlem, tıbbi aromatik bitkiler bahçesi, Yürüyen Köşk, Geofit bahçesi, Termal Kaplıcalar gezimizin ardından Michelin yıldızlı restoranları aratmayacak servis ve kalitede sunulan öğle yemeği ile devam ettik. Finalde, Ticaret Odası’nda, tüm paydaşlarla birlikte beyin fırtınası toplantısı yaptık. Başta başarılı Yalova Valisi Sayın Dr. Hülya Kaya ve tüm mülki erkânın ilgi gösterdiği etkinlikte nedense bu şirin kentin belediye başkanını göremedik.

VALİ TANITIM DA

İstanbul’dan 2 saatte ulaşılabilen bu küçük ama muhteşem şehirde güzel bir hafta sonu geçirmek ömrü uzatır gibi gözüküyor. Şehrin tanıtımındaki en büyük sıkıntı; şehrin başka illerde, hatta yurt dışında tanıtılamaması gözüküyor. Çünkü tanıtım günleri yapıyorlar, ama kendi şehirlerinde, gastronomi festivalleri, yöresel el sanatları sergileri yapıyorlar, ama kendi şehirlerinde. Çoğu turizm fuarlarında yoklar. Bu durumda, en büyük potansiyel müşterileri İstanbul, Bursa ve yakın komşularına dahi kendilerini anlatamıyorlar. Öyle tahmin ediyorum ki, şehrin yeni ve vizyoner Valisi Sayın Dr. Hülya Kaya, şehrin tanıtımı ve yurt içi, yurt dışından gelebilecek potansiyel turistlerin artması için gereken tüm çabayı gösterecektir. O halde; güzel, sağlıklı, huzurlu bir haftasonu geçirmek, güzel ve kaliteli yemekler için Haydi Yalova’ya…

DİĞER HABERLER
Romanya’da şube açacak

Romanya’da şube açacak

27-04-2024 - Lojistik

Lojistik ağını genişletiyor

Lojistik ağını genişletiyor

27-04-2024 - Lojistik

Kırcaali seferleri başladı

Kırcaali seferleri başladı

27-04-2024 - Kara

Araç serisi genişliyor!

Araç serisi genişliyor!

26-04-2024 - Otomotiv

Dünyada 4’üncü oldu

Dünyada 4’üncü oldu

26-04-2024 - Güncel Haber

Yol haritası ne olmalı?

Yol haritası ne olmalı?

26-04-2024 - Lojistik

Kabul edilemez ceza!

Kabul edilemez ceza!

26-04-2024 - Dernekler

Güneş balçıkla sıvanmaz!

Güneş balçıkla sıvanmaz!

26-04-2024 - Kara

Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber