Hayata bağlan!

Karlı yol koşullarında sürüş ve can güvenliği için araçlarda kış lastiği büyük bir önem taşıyor. Petlas Pazarlama Müdürü Esra Boran, olası trafik kazalarına karşı ilk önlem olarak mutlaka kış lastiği takılması gerektiğinin altını çizdi. Boran, “Can ve mal güvenliği için kış lastiği mutlaka takılmalıdır” dedi.

Güncel Haber - 12-01-2024 22:04 355 kez okundu.

Hayata bağlan!

Türkiye genelinde beklenen kar yağışlarıyla birlikte sürüş güvenliği yeniden gündemin ilk sıralarına yerleşti. Kar yağışları ile birlikte sürüş esnasında kaza tehlikeleri de arttı. Petlas Pazarlama Müdürü Esra Boran, ulaşımı sağlıklı ve güvenli bir şekilde sürdürmek için kış lastiği kullanımının şart olduğuna dikkati çekti. Boran, kış koşullarında yol ve sürüş güvenliği için kış lastiği kullanımı ile ilgili bilgiler aktardı.

UYGUN LASTİK KULLAN

Sürüş güvenliğinin, aracın yere temasını sağlayan lastiklerden başladığına dikkat çeken Petlas Pazarlama Müdürü Esra Boran “Kış döneminde, kar yağışında güvenli sürüşün sağlanması için kış lastikleri kullanımı ile aracın kışa hazırlanması gerekiyor. Kış lastikleri, sadece kar yağışı olan koşullarda değil, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda sertleşmeyi önleyen özel bir bileşime ve karlı, buzlu yollarda tutunmayı artıran sırt desenlerine sahiptir. Zorlu kış koşulları için özel olarak geliştirilen kış lastikleri karlı zeminde daha kısa fren mesafesi ve daha yüksek çekiş gücü sağlar. Bu da soğuk ve karlı havalarda daha fazla yol güvenliği demektir. Ayrıca mevsime uygun lastik kullanımıyla lastiklerin kullanım ömrü uzar” diye konuştu.

BAKIM YAPTIRILMALI

Lastik değişiminin ardından, aracın genel bakımının yaptırılması gerektiğini söyleyen Boran, “Kötü hava koşullarıyla birlikte artan görüş zorlukları ve gün ışığının azalmasıyla araçların kış koşullarına uygunluğunun kontrol edilmesi, trafik güvenliği için hayati önem taşır. Yoğun kar, sis ya da yağmur gibi durumlarda, aracın kış lastiklerinin, lastik basıncı ve diş derinliklerinin yanı sıra akü, aydınlatma sistemi, silecekler, donmayı önleyen cam suyunun gözden geçirilmesi önemlidir. Dolayısıyla, aracınızı kışa hazırlamadan önce muhakkak lastik ve akü kontrolü yaptırmalısınız” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER
Lojistik ağını genişletiyor

Lojistik ağını genişletiyor

27-04-2024 - Lojistik

Kırcaali seferleri başladı

Kırcaali seferleri başladı

27-04-2024 - Kara

Araç serisi genişliyor!

Araç serisi genişliyor!

26-04-2024 - Otomotiv

Dünyada 4’üncü oldu

Dünyada 4’üncü oldu

26-04-2024 - Güncel Haber

Yol haritası ne olmalı?

Yol haritası ne olmalı?

26-04-2024 - Lojistik

Kabul edilemez ceza!

Kabul edilemez ceza!

26-04-2024 - Dernekler

Güneş balçıkla sıvanmaz!

Güneş balçıkla sıvanmaz!

26-04-2024 - Kara

Başımıza gelenler!

Başımıza gelenler!

25-04-2024 - Güncel Haber

Sigortada yeni dönem!

Sigortada yeni dönem!

23-04-2024 - Güncel Haber

Otobüsçünün hali ne olacak?

Otobüsçünün hali ne olacak?

04-04-2024 - Dernekler