DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Av. Recep Hardal
Av. Recep Hardal
Giriş Tarihi : 06-02-2024 17:28
Güncelleme : 16-02-2024 20:20

Hukuki danışmanlık

0

Şirketler, birçok hukuk dalı ile etkileşim içerisinde olan karmaşık yapıya sahip tüzel kişiliklerdir. Şirket faaliyetleri; Ticaret Hukuku, Vergi Hukuku, İş Hukuku, Rekabet Hukuku, Sözleşmeler Hukuku gibi hukuk dalları ile etkileşim içerisindedir.

Hukuki danışmanlık hizmeti ise avukat tarafından sağlanan, şirketlerin hukuki yararlarının gözetildiği ve maddi zarara uğramalarının engellendiği bir hizmet türüdür. Şirketler, kendi bünyelerinde işçi statüsünde, maaş ödemek suretiyle avukat çalıştırmayı tercih edebileceği gibi çok daha avantajlı ve düşük masraflı olan “hukuki danışmanlık hizmeti” almayı da tercih edebilir.

Peki, hukuki danışmanlık hizmeti tam olarak nedir ve neden avantajlıdır? İlk olarak avukatın şirketlere maddi yükü açısından durumu incelemek gerekecektir. Şirkette işçi statüsünde çalışan bir avukat, yüksek maaşın yanı sıra yol ve yemek gibi yan haklardan da faydalanacaktır. Bu şekilde çalışan bir avukatın SGK primi de şirket tarafından ödenecek, iş kazası ve meslek hastalığı risklerinden de şirket sorumlu olacaktır. Ayrıca hukukun çok geniş bir alan olması sebebiyle avukatların tüm hukuk dallarına hakim olması beklenemeyeceğinden tek avukatın çalışması yeterli olmayacak, birden fazla avukatın çalışması gerekecektir.

Hukuki danışmanlık hizmeti alınması halinde ise avukata yalnızca AAÜT’ün altında olmamak kaydı ile aylık sabit cüzi miktarda ücret ödemesi yapılacaktır. Hukuki danışmanlık hizmeti veren avukat tek başına değil, kendisi ile birlikte çalışan avukatlar ile birlikte hizmet verecek ve bu nedenle de şirket tarafından yalnızca tek ücret ödemesi yapılarak çeşitli alanlarda uzmanlaşmış farklı avukatlardan hizmet alınabilecektir.

Diğer bir ifade ile aylık sabit ödeme karşılığında, şirket; aynı ofiste çalışan birden fazla avukat tarafından tüm dava ve icra takipleri, sözleşme hazırlanması, yasal düzenlemeler hakkında bilgi alınması, hukuki sorun ile karşılaşma halinde hızlı ve etkin çözüm sağlanması, kurumsal imaj sağlanması, doğabilecek hukuki sorunların önlenmesi gibi birçok hizmetten faydalanabilecektir. Bu şekilde şirketlerin hem hak ve maddi kayıp yaşaması önlenecek hem de alacaklarına kavuşması sağlanacaktır. Böylelikle hem şirketin maddi yükü azalacak hem de alınan hizmetin verimliliği artacaktır.

Av. Recep Hardal
(Trafik Kaza Uzmanı)
Tel: 0532 480 85 63
E-Mail: recephardal@hotmail.com

NOT: Her Türlü Hukuki Konuda bana ulaşabilirsiniz!...
 

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
HALİNİZDEN MEMMUN MUSUNUZ?
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA