Otomotiv
Giriş Tarihi : 28-04-2024 16:28   Güncelleme : 28-04-2024 16:28

Avrupa’nin lideri Türkiye!

Tükiye’nin yerli otobüs üreticisi Karsan, e-ATAK ve e-JESTmodeliyle Avrupa otobüs pazarında rakiplerini geride bırakmaya devam ediyor. e-ATAK modelinde yüzde 24 pazar payı elde eden Karsan, e-JEST ile de yüzde 28.5 pazar payı yakalayarak 4’üncü kez liderliğini ilan etti.

Avrupa’nin lideri Türkiye!

Elde edilen başarılı sonuçları değerlendiren Karsan CEO’su Okan Baş, “Pazarın öncü markası olarak Avrupa’da lider konumumuzu devam ettirmenin gururunu yaşıyoruz. Rekabetin her geçen gün arttığı ortamda e-JEST ile elektrikli minibüs pazarının, e-ATAK ile de elektrikli midibüs segmentinin üst üste 4 yıldır zirvesinde yer alıyoruz. Bu yalnızca Karsan için değil Türk sanayisi için de çok önemli bir başarıdır” dedi.

YÜKSELEN YILDIZ

Karsan e-JEST’i, kendi segmentinin uzmanı olarak tanımladıklarını ifade eden Okan Baş, “Avrupa’da 8 ton altı elektrikli minibüs pazarı, bir önceki yıla göre yüzde 38 büyüdü. Avrupa’ya 388 adet e-JEST modelimizi ihraç ettik. Avrupa’da satılan her 4 elektrikli minibüsten biri e-JEST oldu. Aracımız Fransa, Romanya, Portekiz, Bulgaristan, İspanya, İtalya pazarlarında en güçlü oyuncu konumunda olmak. Karsan e-JEST, Avrupa’yı fethettikten sonra şimdi de Kuzey Amerika ve Japonya pazarlarına giriş yaptı. Bu pazarlarda da e-JEST sınıfının yıldızı olacak. Kompakt tasarımı, yüksek manevra kabiliyeti, sessiz ve çevreci sürüşü Karsan e-JEST'i rakipsiz yapıyor. Aracımız bu özellikleriyle Avrupa’nın tarihi şehirlerine da tam uyum sağlıyor” diye konuştu.