Otomotiv
Giriş Tarihi : 14-02-2024 20:52   Güncelleme : 05-03-2024 21:14

Koltuğa oturdu!

Türkiye ağır ticari araç pazarına Volvo Trucks, adını altın harflerle yazdırdı. 2023 yılında 2 bin 779 adet kamyon ve çekici satışı yapan firma, ithal çekici markaları arasında yılı birinci sırada tamamladı. Marubeni COO’su Kıvanç Kızılkaya, “Volvo Trucks olarak pazardan yüzde 7,4 oranında pay aldık” dedi.

Koltuğa oturdu!

Volvo Trucks Türkiye distribütörü Marubeni, 2023 yılını Türkiye’nin en fazla satış gerçekleştiren ithal kamyon ve çekici markası olarak ilk sırada tamamladı. Yıl içerisinde yine Volvo Trucks, elektrikli kamyon satışıyla da bu segmentin liderlik pozisyonunu elde etti.

MÜŞTERİ ODAKLI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Marubeni COO’su Kıvanç Kızılkaya, müşteri odaklı yaklaşımları sayesinde pazar paylarını arttırdıklarını dile getirdi. Kızılkaya, “Türkiye kamyon ve çekici pazarı 2023 yılında 2022’ye oranla yüzde 17,3 oranında artış gösterirken, Volvo Trucks olarak yüzde 69,34’lik bir büyüme yakaladık. Müşteri odaklı yaklaşımımız sayesinde 2022’de yüzde 5,1 olan pazar payımızı da 7,4 seviyesine getirdik. Güvenlik donanımlarına verdiğimiz değerlere, hem iklim hem doğal kaynaklar hem de insanlık için sürdürülebilir teknolojilere odaklanarak Volvo FH Electric ile 2024 Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünü de kazandık. Yenilikçi ürünlerimizi Türkiye’de hızla müşterilerimiz ile buluşturarak ilklere imza atıyoruz” ifadesini kullandı.

PAZARIN ÖNCÜSÜ

Volvo Trucks, 2023’te Türkiye pazarında sunulan ilk elektrikli kamyon serisi Volvo FH Electric ile lojistik sektöründe elektrikli dönüşümü başlattı. Volvo FH Electric’in Türkiye pazarında satışa sunulan beş farklı modeli bulunuyor. Elektrikli Volvo FH, ulusal ve uluslararası taşımacılık için geliştirilen sessiz ve sıfır emisyona sahip bir ağır yük kamyonu olarak öne çıktı. Elektrikli Volvo FH, 35’inci yaşını kutlayan Volvo FH modelinin gelecekteki temsilcisi olarak görülüyor. Elektrikli Volvo FM, işlevselliği, geniş görüş açısı ve manevra kabiliyeti ile bölgesel taşımacılık ve şehir içi taşımacılık için çevreci, sessiz ve ekonomik bir çözüm sunuyor. Elektrikli Volvo FMX, kentsel inşaat projeleri, maden vb. projeler için sıfır emisyona sahip, sessiz, güçlü ve güvenli bir iş kamyonu olarak hizmet veriyor. Elektrikli Volvo FL/FE modelleri ise esneklik, güvenlik ve manevra kabiliyeti gerektiren şehir içi taşımacılık ihtiyaçlarına güvenli ve çevreci çözümler sunuyor.