Otomotiv
Giriş Tarihi : 08-02-2024 19:42   Güncelleme : 05-03-2024 21:11

Scania ilk 3’e girdi!

Türkiye ağır ticari araç pazarı, 16 ton üstü kamyon ve çekici adetleri 2023 yılı, bir önceki yıla göre yüzde 19’luk artışla 38 bin 466 adetlik satış ile tamamlandı. Scania yüzde 7.2 Pazar payı ile toplam pazarda en çok satış gerçekleştiren 3’üncü marka olarak yer aldı.

Scania ilk 3’e girdi!

Türkiye ağır ticari araç pazarında Scania, 2023 yılında 54 adet kamyon ve 2 bin 721 adette çekici olmak üzere toplam 2 bin 775 adet satış gerçekleştirdi. Scania, TAİD verilenie göre ise yılı yüzde 7.2 Pazar payı ile tamamladı. TAİD raporuna göre Scania, ithal çekici pazarında Türkiye’de en çok tercih edilen marka olarak adını bir kez daha yazdırdı.

YAKITI KOKLUYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel, elde edilen başarının tüm ekibi gururlandırdığını dile getirdi. Senyücel, “Son 2 yılı yükseliş ile kapatan ağır ticari araç pazarında Scania olarak ithal çekici satışlarında en çok tercih edilen marka olduk. Yılın son çeyreğinde teslimatına başladığımız Super modelimiz bu liderliğimizde önemli bir rol oynadı. Avrupa’da düzenlenen karşılaştırmalı test sürüşlerinde Super modelimiz en yüksek ortalama hız ile en düşük yakıt tüketimi değerine ulaştı. Satış sonrası hizmetlerimiz ile de araçlarımız sektöründeki öncü konumunu bir kez daha gösterdi” ifadesini kullandı.

YAVAŞLAMA OLACAK

Tolga Senyücel, 2024 yılının stabil geçeceğini söyledi. Senyücel, yaptığı açıklamasına şu ifadelere yer verdi: “Nakliye firmaları, iş taleplerini karşılayabilmek için öteledikleri araç yatırımlarına 2023 yılı içerisinde ağırlık verdi. Bu da pazarın ciddi oranda hareketlenmesine neden oldu. Yalnız 2024 yılında bu hareketliliğin olmayacağını tahmin ediyoruz. Çünkü faiz oranlarının gerçekten çok yüksek, yine bunun yanında ise kredilere ulaşımda bir belirsizlik var. Ancak 2025 yılında sıkı para politikalarının gevşemesi, global ekonomilerin görece toparlanma dönemine geçmesi ile pazar yükselişini sürdürecek. Scania olarak 2024 yılında Super modelimizin de getirdiği sinerji ile satış adetleri ve Pazar payımızı korumak istiyoruz.”