Dernekler
Giriş Tarihi : 07-05-2024 21:49   Güncelleme : 07-05-2024 21:49

“Sektörü kayıt altına aldık”

Ulaştırma Bakanlığı ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği ev sahipliğinde çalıştay adı altında sektörün yaşanan sorunları ele alınarak çözüm yolları arandı. Ulaştırma Genel Müdürü Murat Baştor, “Bakanlık olarak sektörü, yönetmeliklerle kayıt altına alınmasını sağladık” dedi.

“Sektörü kayıt altına aldık”

Bursa’da gerçekleşen Ulaştırma Mevzuatı ve UBAK Çalıştayına TOBB ve TİM yetkililerinin yanı sıra HİB, AND, UTİKAD ve UKAT gibi sektörün sivil toplum kuruluş temsilcileri de katılım gösterdi. Ulaştırma Genel Müdürü Murat Baştor’ın evsahipliğini yaptığı toplantıda Ticaret Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’dan da temsilciler hazır bulundu.

ENİNE BOYUNA TARTIŞILDI

Toplantıda bir konuşma yapan UND Başkanı Şerafettin Aras, “Geçiş belgelerinde yaşanan kota artışları, temin edilen ilave geçiş belgeleri, yetki belgeleri ve sürücü yaş sınırının artırılması gibi bazı mevzuat düzenlemeleri sektöre önemli kazanımlar sağladı. Bu toplantımızdan elde edeceğimiz yeni sonuçlar ile de sektörümüzde ilerlemeler kaydedeceğiz. U-ETDS ve E-İrsaliye entegrasyonu, sürücü yaş sınırının kaldırılması, haksız rekabet yaratan uygulamaların kaldırılması, ulaştırma müşavirliklerinin kurulması, yetki belgesi sayılarının azaltılması gibi 24 madde üzerinde görüştük ve bunlarla ilgili kararlar alındı. Yine bunun yanında UBAK İzin Belgeleri Dağıtım Esasları görüşüldü. UND’nin hazırladığı UBAK İzin Belgelerinin sadece Euro 6 araçlara tahsis edilmesi, UBAK Belge sisteminde yaşanan sorunlar, UBAK İzin Belgesi tahsisindeki şartlar gibi 19 başlık görüşüldü” dedi.

YARINA IŞIK TUTACAKLAR

Toplantının ev sahibi Ulaştırma Bakanlığı adına ise Genel Müdür Murat Baştor, sektör istişarelerine büyük önem verdiklerini dile getirdi. Baştor, “2003 yılından itibaren sektörde önemli bir dönüşüm yaşandı. Karayolu Taşıma Kanunu ve bu kanun kapsamında çıkarttığımız alt yönetmeliklerle sektörün kayıt altına alınarak regüle edilmesini sağladık. Taşımacılık sektörü dinamik bir yapıya sahiptir. Sektörün yaşanan gelişmelere ayak uydurması için günün şartlarına uygun politikalar gerekiyor. Bizler de buna göre idari düzenlemeleri yapıyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde de çok sayıda mevzuat değişikliğini uygulamaya koyduk. Toplantılarda tarafımıza iletilen tüm talepleri titizlikle inceliyoruz. Yaptığımız bu çalıştayda elde edeceğimiz sonuçlar sektörün bugününe değil, geleceğine ışık tutacak. Burada konuşulan, bizlere iletilen tüm sorunlar, talepler kayıt altına alındı. Ben ve ekibim yaşadığınız bu sorunları ivedilikle çözmeye çalışacağız” diye konuştu.