Dernekler
Giriş Tarihi : 07-10-2023 18:30   Güncelleme : 11-11-2023 20:09

Çetin Nuhoğlu, istifa etmiş (!)

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) 40’ıncı Genel Kurulu’nda yoğun bir katılım ile dernek başkanlığına seçilen Çetin Nuhoğlu, görev süresini tamamlamadan istifa etti. Derneğin 41’inci genel kurula kadar başkanlığını ise Şerafettin Aras yapacak.

Çetin Nuhoğlu, istifa etmiş (!)

ARAS, VESAYETÇİ BAŞKAN MI?

Çetin Nuhoğlu, “sektör mensupları beni istiyor” diyerek dernek tüzüğünde yaptırdığı tadilatlar nedeniyle başkanlık sürelerini uzattı. UND 40’ıncı genel kurulunda alınan kararla görev süresi 2 yıl olan başkanlık süreleri 3 yıla çıkartıldı. UND’nin 7 Ekim tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında beklenmedik bir sürpriz yaşandı. Seçildiği son genel kuruldan beri ortalıklarda pek görünmeyen Çetin Nuhoğlu, toplantıda istifa ettiğini açıklayarak sektörü yarı yolda bıraktı. Nuhoğlu’nun istifasını açıklamasının ardından toplantıda oy birliği ile başkanlığa Serafettin Aras getirildi. Aras’ın başkanlığının açıklanmasıyla birlikte sektör mensupları ise; “Çetin Nuhoğlu, başkanlık için hazırlık yapan Cavit Değirmenci’nin önünü kesmek için Şerafettin Aras’ı öne çıkarttı” yorumunda bulundu.

NUHOĞLU; GEREKENİ YAPATIM

UND başkanlığından istifa eden Çetin Nuoğlu’nun bazı sektör mensuplarına; “Ekibim ile birlikte derneğimizi kurumsal bir yapıya kavuşturdum. Sektörün gelişimi noktasında ro-ro konusu da dahil olmak üzere gerekeni yaptım” dediği iddia edildi. Öte yandan Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin 41’inci genel kurulunda başkanlık için Ergun Bilen ve Nagihan Soylu uzun bir zamandır çalışmalarına devam ederken, başkanlık için Cavit Değirmenci ve Şerafettin Aras’ın da adı ön plana çıktı. UND’nin yeni dönem başkanının ise hala atama ile mi yoksa seçimle mi yapılacağı sektör tarafından merak konusu olmaya devam ediyor.

Haber: Hüseyin KARABULUT