Dernekler
Giriş Tarihi : 23-07-2023 23:51   Güncelleme : 23-07-2023 23:51

Otobüsçüler ayaklandı

Akaryakıta gelen fahiş zamlar, otobüsçü esnafını çileden çıkarttı. Artan maliyetler karşısında kara kara düşünen özel halk otobüs işletmecileri, ilgili kurumlara ilettikleri taleplerin kabul görmemesi durumunda ücretsiz binişlere geçit vermeyeceklerini dile getirdi. TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, “Dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

Otobüsçüler ayaklandı

Türkiye genelinde kentiçi toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsçüler, ücretsiz binişlerin kaldırılması yönünde düzenleme istedi. Hükümetin, esnafın talebini yerine getirmemesi durumunda 15 Ekim’de otobüslerde ücretsiz binişler durdurulacak.

TAŞIMAYACAKLAR!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz binişlerle ilgili bir düzenleme istediklerini söyledi. Ercan Soydaş, “Öncelikle şunu belirteyim ki, Kanuna muhalefet etmek gibi bir amacımız yok. Kuruluşumuzdan beri şehit yakını, gazileri, emniyet ve basın mensuplarını ücretsiz taşıyoruz. Bizim üzüldüğümüz konu hep bu ücretsiz taşımayla anılmak. Bizler özel halk otobüs işletmecileriyiz. Belediye adına vatandaşımıza ulaşım hizmeti vermekteyiz. Akaryakıta gelen zamlar belimizi bükmeye başladı. Artan diğer işletme giderleri ise adeta bizim nefesimizi kesti. Hükümetimizden ücretsiz taşımalar ile ilgili bir düzenleme talep ettik. Tarafları memnun eden çalışma olmazsa, tüm kentlerde ücretsiz binişler durdurulacak” ifadesini kullandı.

ORTAK HAREKET

Konun acilen çözüme kavuşması için Türkiye genelinde örgütlenmeye başladıklarının altını çizen TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, şöyle devam etti: “Birliğimiz önderliğinde ilk toplantımızı Ankara’da özel halk otobüsleri temsilcisi 28 bin 100 kişinin katılımıyla yaptık. Daha sonra Burdur’da esnafımız ile bir araya geldik. Neden 15 Ekim diye bir karar aldık? Bu tip taleplerde kanun düzenlemesi gerekiyor. Ben başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bakanlıkların bu sese kulak vereceğine inanıyorum. Esnafımız, ücretsiz binişlerle ilgili bir düzenleme istiyor. TÖHOB olarak bizde bununla ilgili gerekli adımları attık. Ücretsiz binişlere ilişkin tarafları memnun edici bir düzenleme olmaması durumunda, 15 Ekim’de tüm illerde ücretsiz binişlerin kaldırılması kararını aldık ve uygulayacağız.”