Otomotiv
Giriş Tarihi : 03-04-2024 14:10   Güncelleme : 03-04-2024 14:10

Man kazançları iyi!

Alman ağır ticari araç üreticilerinden Man, kamyon ve otobüs gurubunda 2023 yılını dünya genelinde artışla kapattığını açıkladı. Firma, 2024 yılında ise sürdürülebilir kârlılığa odaklandığını açıkladı.

Man kazançları iyi!

Man’ın, 2023 yılı mali verileri açıkladı. Açıklanan verilere göre otobüs gurubundaki toparlama göze çarptı. Şirketin bu dönemdeki satış geliri, bir önceki yıla göre yüzde 35 artışla 1.621 milyar Euro’ya ulaştı. Man ve Neoplan otobüslerinin satışları ise yüzde 19 artışla 4 bin 806’dan 5 bin 703 adede yükseldi. Man, 771 adet Lion's City E otobüs satışıyla, elektrikli şehir içi otobüs satışlarını, 263 adet sattığı önceki yıla kıyasla neredeyse üç katına çıkardı.

EKİBİN BAŞARISI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Otobüs Müdürü Barbaros Oktay, “Man otobüs işi yeniden rayına oturdu” dedi. Oktay, “Son yıllardaki zorlu bir aşamadan sonra 2023 mali yılında performansımızı önemli ölçüde artırdık ve bir toparlanma elde ettik. Güçlü bir ekiple otobüs bölümünü yeniden düzenledik ve kazancımızı artırmaya yönelik önlemlerimiz üzerinde tutarlı bir şekilde çalıştık. Man otobüs bölümünün 2023 yılı için yeniden önemli ölçüde iyileşen rakamlar bildirmesi, hepimizin gurur duyabileceği büyük bir ekip başarısıdır” diye konuştu.

YENİ ÜRÜNLER YOLDA

Barbaros Oktay, yapmış olduğu açıklamasına şöyle devam etti: “Bu yılda otobüs işini sürdürülebilir şekilde kârlı hale getirmek için performansımızı daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Ürün tarafında öne çıkan noktalardan biri de müşterilerimiz için akıllı özelliklere sahip 2024 model yılının tanıtımları olacak. Yeni otobüslerimizin pazara çıkmasıyla birlikte ekibimizde canla başla çalışmaya devam edecek. Araçlarımıza yönelik ciddi oranda talep var ve sipariş defterimiz ise dolu. Diğer zorluklar arasında Avrupa’daki ekonomik koşullar ve yüksek malzeme ve enerji maliyetlerinin yanı sıra giderek daha rekabetçi hale gelen pazar ortamı yer alıyor.”