Güncel Haber
Giriş Tarihi : 18-09-2017 19:10   Güncelleme : 18-09-2017 19:10

Yönetimde Isuzu bir numara

Anadolu Isuzu, sistematik bir yaklaşımla enerjinin doğru kullanımı konusunda farkındalık yaratmayı başardı. Büyük yatırımlar yapmadan da enerji tasarrufu yapılabileceğini kanıtlayan Anadolu Isuzu, Enerji Yönetim Sistemi programını başarı ile tamamlayarak, bu sertifikaya Türkiye’de sahip olan ilk firma oldu.

Yönetimde Isuzu bir numara

Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması projesi kapsamında Anadolu Isuzu, düzenlenen Enerji Yönetim Sistemi programını başarı ile ladı. Türkiye otomotiv sektöründe bu sertifikaya sahip ilk firma unvanına kavuşan Anadolu Isuzu, aynı da sertifika teslim günü sunum yapmak üzere seçilen 8 firmadan biri . Uluslararası platformda tanınan Enerji Yönetim Sistemi Başarı Sertifikasını, Anadolu Isuzu Otobüs Üretim ve Yardımcı İşletmeler Müdürü Bora İzmirlioğlu, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez’in elinden aldı. Anadolu Isuzu çalışanlarından Pelin Yazıcı ve Gürkan Çelik de, Enerji Yönetim Sistemi Uzmanı sertifikası almaya hak kazandı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu program kapsamında, sistematik bir yaklaşımla enerji kaynaklarının verimli kullanımı ile maliyetlerin ve çevresel etkilerin kontrol altına alınması amaçlandık. Ayrıca, rekabet edilebilirliğin artırılması için enerji yönetim sistemi alt yapısı oluşturduk. Böylelikle, enerjinin doğru kullanımı konusunda farkındalık yaratmayı başardık ve büyük yatırımlar yapmadan enerji tasarrufu yapılabileceğini de göstermiş k. Anadolu Isuzu olarak önümüzdeki dönemde de sürdürülebilirlik vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından desteklenen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın himayelerinde ve ortaklığında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) işbirliği ile yürütülen “Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması” projesine katılan 74 firmadan 60’ı başarılı bulundu.  60 firma içindeyse 8 firma sertifika töreninde sunum yaptı. Anadolu Isuzu, bu törende bulunan tek otomotiv markası olarak dikkat çekti.