Güncel Haber
Giriş Tarihi : 09-01-2019 14:34   Güncelleme : 21-01-2019 11:09

Kış lastiği önemli

Araçlardaki can güvenliğini sağlamak için önemli bir parça olan lastiklere gerekli özenin gösterilmesi gerekiyor. Lastikler, trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından büyük bir önem taşıyor. Continental Türkiye, kış lastiklerinin sürücüler açısından önemini vurguladı.

Kış lastiği önemli

YOL KOŞULLARINA DİKKAT

Continental Türkiye Satış Müdürü Mehmet Akay, “Yanlış lastik seçimi sadece sürücünün güvenliğini değil toplam trafik güvenliğini de tehlikeye atıyor” diyerek lastiklerin önemine dikkat çekti. Akay, yanlış lastik seçiminin ekonomik olarak da sürücüleri istenmeyen durumlarla karşı karşıya getireceğini söyledi. Sürücülerin bilmesi gereken önemli konulardan biri, lastik değişimi için kar yağmasını beklemenin doğru olmadığıdır. Hava ve yol koşulları ne olursa olsun, sıcaklık 7 derecenin altına düştüğünde, kış lastiğine geçiş yapmak gerekiyor.

DOĞRU LASTİK KULLAN

Doğru lastiğin doğru da kullanılması kça önemli. Kışın yaz lastiği kullanmanın, lastiğin soğuktan sertleşmesine neden ğu ve yol tutuşunun düştüğü biliniyor. Kış lastiklerinde ise soğuğa karşı duyarlılık ğundan lastik performansı düşmüyor. Ayrıca uzmanlara göre kışın yaz lastiği kullanmak, lastiklerin ömrünü de kısaltıyor. Bu da sürücülerin cebini etkileyerek daha fazla masraf etmesini sağlayabiliyor. Sürücü “tek lastikle idare ederim” düşüncesiyle yola çıksa da aslında ekonomik olarak zarara uğruyor.