Güncel Haber
Giriş Tarihi : 30-09-2019 16:33   Güncelleme : 07-10-2019 11:07

Hurda teşviki devam edecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Hurda Teşvik Yasası’nın yapılan taleplerde otomotiv sektör temsilcilerinin haklı olduğunu düşündüklerini ifade etti. Bakan Pekcan, "Hurda teşviki yasasının sürekli hale getirilerek devam etmesi ile ilgili teklifleri değerlendiriyoruz. Otomotiv pazarını canlı tutmak için bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Hurda teşviki devam edecek

Dalgalı kur ve ekonomik belirsizlik otomotiv pazarının yüzde 46 daralmasına neden oldu. Hükümet, konuyla ilgili bir çalışma başlatarak satıcıların yaşadığı sermaye erimesi ve işletme zorluklarının telafisine yönelik “Can Suyu Kredisi” tahsis etti. 3 Kamu bankası, yerli üreticiyi desteklemek için kredi faiz oranlarını indirdi.

TALİMAT VERDİM

Ticaret  Bakanı Ruhsar Pekcan, otomotiv sektörü açısından iç piyasanın çok önemli olduğunu vurguladı. Sektörü canlandırmak için finans desteğinin yanında hurda yasasının da çok önemli bir konu olduğunu dile getiren Bakan Pekcan, şöyle devam etti: "Hurda araç teşviki ile ilgili otomotiv temsilcilerimiz sonuna kadar haklıdır. Biz onu konunun uzmanları ile değerlendireceğiz. Dış Ticaret Genel Müdürümüze bu doğrultuda yazı yazmalarının talimatını verdim. Haklı bir talep çünkü. Sektörü desteklememiz lazım. İnşallah faizler düşüyor, bundan sonra da düşme trendinin devamını bekliyoruz. Bu da iç tüketimin artmasına yardımcı olacaktır. İç tüketim artmalı ki, sektör mensuplarının da artan masrafları düşsün, rekabetçiliği artsın. Bizler uluslararası pazarlarda daha fazla rekabet edebilelim. Otomotiv sektörü katma değeri yüksek sektörlerin başında gelmektedir. Ve biz otomotiv sektörünün bütün paydaşlarıyla beraber bu çalışmayı nasıl derinleştirebiliriz, biz bakanlık olarak ne gibi destekler verebiliriz bunların üzerinde çalışıyoruz."