Hava
Giriş Tarihi : 10-03-2020 16:58   Güncelleme : 10-03-2020 17:03

DHL Express 6 uçağı alacak

Uzun mesafe uçuş filosunu yenileyerek kıtalararası ağını güçlendiren DHL, en son teknolojiyle üretilmiş 6 yeni uçağı filosuna kataca. Yeni uçaklar aynı zamanda grubun karbon ayak izini iyileştirme hedefine de hizmet ediyor. Uçaklardan ilki olan 777F tipi kargo uçağı, Cincinnati’deki operasyon merkezine ulaştı.

DHL Express 6 uçağı alacak

Uluslararası hızlı hava taşımacılığı hizmetinde dünya lideri olan DHL Express, bu yıl 6 yeni Boeing 777F-200 tipi kargo uçağı siparişi verdi. 2020 içerisinde teslimatı tamamlanacak uçaklardan ilki, ilerleyen dönemde bu uçaklar için operasyon merkezi olarak kullanılacak olan Cincinnati /Kuzey Kentucky Uluslararası Havaalanı’na (CVG) indi. 2018 yılında 14 Boeing 777F sipariş eden DHL, bunlardan 4'ünü 2019 yılında teslim aldı. Bu yıl 6 uçak daha teslim edilecek ve geri kalan dört uçak da 2021 yılında hizmete alınacak.

İLERE TEKNOLOJİ

Mevcut en ileri yakıt verimliliği teknolojisi ile donatılmış olan Boeing 777F, azamî yük kapasitesi dolu haldeyken tüm geniş gövdeli kargo uçaklarından daha uzun menzile ulaşım sağlıyor. Bu niteliğiyle, DHL’in, giderek artan küresel hızlı lojistik hizmeti talebini karşılarken daha verimli operasyonlar yürütmesine olanak tanıyor. DHL Express CEO’su John Pearson, konuya ilişkin açıklamasında, “Bu yıl DHL Express ailesine yeni Boeing 777F uçakları katılacağı için heyecanlıyız. Kıtalar arası filomuzun modernizasyonu sayesinde, aynı anda hem giderek artan talebi karşılamaktaki kanıtlanmış becerimizi geliştirebiliyor hem ekolojik ayak izimizi iyileştiriyor hem de müşterilerimize üstün kalitede hizmet sunmaya devam edebiliyoruz. DHL, daima yenilikçi çözüm ve teknolojilerle birlikte anılan bir şirket olagelmiştir. Attığımız bu adımların; bir yandan tüm hızlı lojistik sektörünün ilerlemesini sağlarken bir yandan da bizi Strateji 2025 hedeflerimize yaklaştırdığını gerek iş ortaklarımızın gerekse müşterilerimizin gözleri önüne sermeye devam etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.