Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:06   Güncelleme : 13-11-2014 17:06

Anadolu Otogarı'na destek tam

Anadolu Ticari Yatırımlar A.

Anadolu Otogarı'na destek tam

Anadolu Ticari Yatırımlar A.Ş.'nin 1'inci genel kurulu, 9 kurucu ortağından 4’ünün katılımı ile yapıldı. Genel kurulda düzenlenen açık oylamada Mustafa Yıldırım, şirketin yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Anadolu Otogarı'nın yapımı için Yıldırım, firmalardan tam destek aldı.

Kurulda konuşma yapan Mustafa Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan haritada, yeni yapılacak otogar alanını üyelerine anlattı. Daha önce Samandıra bölgesinde plana işlenen otogarın sektöre ek maliyet getireceği yönünde İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşme yaptığını ifade eden Yıldırım, yeni yer için Ataşehir'de karar kılındığını kaydetti.

Yıldırım, “Anadolu yakasına yapılacak otogar için yer seçimi büyük önem taşımaktadır. Kozyatağın’da belirlenen alan planlara işlendi. Burası şuanda Kadıköy Belediyesi’ne ait. Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisinden sonra gerekli işlemlere başlayacağız” .

Öte yandan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) cephesinden kendilerine mesaj geldiğini de açıklayan Yıldırım, “TOFED’teki arkadaşlarımız geldi ve bize ‘biz, size karşı değiliz. Siz yolunuza devam edin, ancak sizi izlemeye devam edeceğiz’ ler. Bundan da son derece memnun kaldık. Anadolu yakasında otogar, Kavacık ve Hastal’da ise cep terminali yapılması yönünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin planları var. Bizde bu planlar dahilinde hareket edeceğiz” diye konuştu.

Anadolu Ticari Yatırımlar A.Ş.’de 3 yıl görev alacak yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Yıldırım, İbrahim Arttırdı, Sinan Uzun, Tahsin Yücefer, Osman Çağlıkoç, Enis Pekuysal, Ceyda Ataç, Mikdat Dabak, Halil Erdoğmuş. Denetleme kurulu ise: Hikmet Yetişir, Köksal Uzun ve İrfan Kalkan.

Divan Başkanlığı’nı İlker Ulaş’ın, başkan yardımcılığını Sadık Yücel’in, katip üyeliğini Sinan Uzun ve Hikmet Yetişir’in yaptığı genel kurul, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Genel kurulda sırasıyla faaliyet, mali bütçe ve denetleme raporları okundu. Yapılan oylama da faaliyet raporu ve mali bütçe kabul edildi.