Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:17   Güncelleme : 13-11-2014 17:17

Çay Yolu Metro Hattında Hünerli Köstebek

Kızılay - Çayyolu arası hizmet verecek metro hattı 16.

Çay Yolu Metro Hattında Hünerli Köstebek

Kızılay - Çayyolu arası hizmet verecek metro hattı 16.bin 645 metre uzunluğunda ve 11 istasyondan oluşuyor. Söğütözü - Kızılay arasında ı yer altında inşa edilen hatta Söğütözü, Milli Kütüphane ve Necatibey ile Kızılay istasyonları bulunurken, uzunlukları ile birlikte 4 bin 1421 metreden oluşan metro hattının ı, yer altında hünerli bir köstebek tarafından inşa edildi.

Bu hattın Söğütözü – Milli Kütüphane istasyonları arasındaki 1448 metre ile Milli Kütüphane Necatibey arkasındaki 1273 metrelik çift tünelin yapım çalışmaları dev köstebek tarafından landı. Kızılay Necatibey İstasyonları arasındaki bir kilometrelik uzunluğundaki çift hattın yapımı da landı. Bu tünel çalışmaları ise, Milli Eğitim Bakanlığı önündeki alanda son buluyor.

Bu alan aynı da vagonların makas değiştirebilmesi amacıyla da kullanılacak. Milli Eğitim Bakanlığı önünde ilk kez uygulanan inşaat tekniği ile çevreye ve Kızılay araç trafiğine zarar vermeden çalışmalar sürdürülüyor.

Kızılay – Çayyolu Metro Hattı, mevcut Kızılay ortak istasyonu Necatibey, Milli Kütüphane, Söğütözü, MTA, ODTÜ, Bilkent, Köy Hizmetleri, Beytepe, Ümitköy, Çayyolu 1 ve Çayyolu 2 istasyonlarından oluşacak. Tamamı yeraltına inşa edilen Çayyolu Kızılay Metro hattının istasyonları da gömülü tipte yapılıyor.

KÖSTEBEĞİN ÖZELLİKLERİ

Tüneller için teknoloji harikası gözüyle bakılan ve halk arasında “köstebek” adı verilen diğer adıyla TBM adlı tünel delme makinesi, 85 metre boyunda ve 450 ton ağırlığında dev bir makine olarak metro inşaatında ilk defa kullanılıyor. Tünele döşenen raylar üzerinde hareket eden TBM Makinesi 5,9 metre çapında olup, sertlik ayırt etmeden her türlü toprak yapısında çalışabilme özelliklerine sahip…

Günde ortalama 20 metre hızla ilerleyen TBM makinesi, delme ve beton işini en bitirmiş olarak tünelden çıkar. Tünel içinde 7 teknik personel tarafından çalıştırılan köstebeğin ortalama ekonomik çalışma süresi 20 kilometre olmasına karşılık, başlık üzerinde bulunan 72 adet kırıcı disklerin ve rulmanların değiştirilmesi ve gerekli bakımı ile 100 kilometreye kadar çıkabilir.

Fevzi Öztürk - Ankara / Ulaşım Gazetesi.com