Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:24   Güncelleme : 13-11-2014 17:24

Pervaneli uçaklar, uçuş için gün sayıyor

Borajet, ATR72-500 tipi Turboprop (pervaneli) uçakla iç hatlardaki ilk seferini 7 Mayıs’ta İstanbul’dan Tokat’a gerçekleştirecek.

Pervaneli uçaklar, uçuş için gün sayıyor

Borajet, ATR72-500 tipi Turboprop (pervaneli) uçakla iç hatlardaki ilk seferini 7 Mayıs’ta İstanbul’dan Tokat’a gerçekleştirecek. Tokat uçuşunun ardından Borajet, Zonguldak ve Trabzon uçuşlarını yapacak.

Ulaştırma Bakanlığı’nın küçük gövdeli uçaklarla bölgesel hava taşımacılığını içeren Dolmuş Uçak Projesi, Borajet’e verilen izinle hayata geçiyor. Şirket, pilot eğitimlerinin ardından ilk uçuşunu 7 Mayıs’ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Tokat’a düzenleyecek.

Uçaktaki tüm koltuklar vergiler dahil (25 TL KDV ve 6 TL Alan Vergisi) 171 TL’ye satışa sunulacak. Tokat’a her gün sefer düzenleyecek şirket, 15 Mayıs’a kadar İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Zonguldak aktarmalı Trabzon’a uçacak. İstanbul’dan Zonguldak’a vergiler hariç 115 TL’ye sefer gerçekleştirecek şirket, Zonguldak’tan Trabzon’a vergiler hariç 140 TL’ye uçacak. Borajet Genel Müdürü Akın Peker, pilotların Ankara Esenboğa Havalimanı’nda öğretmen kontrolünde 20 saatlik uçuşlarını ladığını belirterek, uçuşların 7 Mayıs’ta sorunsuz şekilde başlatılması amacıyla seferber klarını söyledi.

Şirket, Siirt ve Kapadokya havaalanlarına da sefer düzenlemeyi planlıyor. Türkiye’de dolmuş uçak taşımacılığı yapacak ilk işletme olan Borajet, gerçekleştireceği uçuşlarla söz konusu illeri büyük havaalanlarına bağlayacak ve böylece bu illerin dünya ile bağlantısı daha kısa sürede sağlanmış olacak. Uçaklarının ını peşin ve yüzde yüz yerli sermaye ile alan işletmenin ödemesini gerçekleştirdiği dördüncü uçağı yakın da Türk tesciline girecek. Dolmuş Uçak Projesi, küçük stol havaalanlarından küçük gövdeli uçaklar ile büyük havaalanlarına besleyici uçuşların yapılmasını içeriyor.