Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:25   Güncelleme : 13-11-2014 17:25

Pervaneli uçakla ‘bölgesel havacılık’ yapacak

Borajet Havayolları, Türkiye’de ilk defa kullanılan pervaneli ATR72 tipi 66 koltuklu yolcu uçaklarıyla İstanbul’dan Zonguldak ile Zonguldak-Trabzon arasında seferlere başlıyor.

Pervaneli uçakla ‘bölgesel havacılık’ yapacak



Borajet Havayolları, Türkiye’de ilk defa kullanılan pervaneli ATR72 tipi 66 koltuklu yolcu uçaklarıyla İstanbul’dan Zonguldak ile Zonguldak-Trabzon arasında seferlere başlıyor
.

Havayolunun 2. ve 3. uçuş noktalarında bilet fiyatları tek yön 49 ila 109 TL arasında değişecek. İlk olarak 7 Mayıs’ta İstanbul Sabiha Gökçen-Tokat arasında seferlere başladıklarını söyleyen Borajet Genel Müdürü Kadir Peker, iki yıl sonra yeniden uçuş yapılan Tokat uçuşlarının büyük ilgi gördüğünü söyleyerek “Şu an filomuzda üç uçağımız var. Tokat’tan sonra ikinci hattımız Zonguldak. Ayrıca Zonguldak ile Trabzon arasında uçarak çapraz uçuş başlatıyoruz” .

ZONGULDAK-TRABZON

17 Mayıs’tan itibaren saat 11.00’de İstanbul Sabiha Gökçen’den kalkan uçak, 11.45’te Zonguldak Havaalanı’na inecek. Buradan aynı uçak 12.15’te Trabzon’a hareket edecek ATR72 tipi yolcu uçağı 13.45’te iniş yapacak. Uçak aynı rotayı izleyerek geri dönecek. Seferler haftanın üç günü pazartesi, çarşamba ve cuma günü karşılıklı gerçekleştirilecek. İstanbul-Zonguldak tüm alan vergileri dahil olmak üzere en düşük 49 TL, en yüksek 109 TL olarak belirlendi. Zonguldak-Trabzon ise yine tüm alan vergileri dahil olmak üzere en düşük 99 TL en yüksek 179 TL olarak satışa sunuluyor.

GAZİPAŞA-SİİRT

Amaçlarının kısa piste sahip şu an uçulmayan havalimanlarına sefer yapmak ğunu söyleyen Peker “Önümüzdeki aydan itibaren Siirt, Alanya Gazipaşa gibi havalimanlarına uçacağız. Bir sonraki adım Adana-Şam gibi bölgesel dış uçuşlara başlamak” diye konuştu.

Dördüncü uçaklarını önümüzdeki hafta teslim alacak Borajet, 3 yıl içinde 10 uçaklık filoya çıkmayı hedefliyor. Yüksek yolcu konforu sunan İtalyan-Fransız ortak imalatı ATR72’ler, pervaneli olması nedeniyle kısa uçuşlarda yüzde 30’a yakın yakıt tasarrufu sağlıyor.