Güncel Haber
Giriş Tarihi : 19-03-2015 11:34   Güncelleme : 19-03-2015 11:34

Pirelli lastikleri sanata dönüştü!

Dünyada Sokak Sanatı (Street Art) denilince akla ilk gelen üç sanatçının, Pirelli lastiklerini yeniden yorumlayarak yaptıkları 5 metrelik piramitler, Milano’daki HangarBicocca’da sergiye sunuldu.

Pirelli lastikleri sanata dönüştü!

Başta fotoğraf sanatının en büyük eserlerinden biri olarak gösterilen Pirelli Takvimi ile lastiği asıl işlevinden çıkararak sanat dünyasında kullanılmasını destekleyen Pirelli, yine daha önce yapılmamış bir projeyi gerçekleştirdi. Küresel ölçekte önemi her geçen gün artan Sokak Sanatı’nın, (Street Art) en ilginç üç ismi Brezilyalı Marina Zumi, Alman Dome ve Rus Alexey Luka ortaya çıkardıkları üç eserle lastiği yeniden yorumladı.

 

Sanatçılar eserlerini birleştirilerek tepesi kesik bir piramit şeklinde tek bir enstalasyon oluşturdu. Beş metre yüksekliğinde ve üç yüzeyinin her biri yirmi metrekareden geniş birer alana sahip olan piramitler, İtalya’nın en büyük sergi salonlarından biri olan Milano’daki HangarBicocca’da sergiye sunuldu. Fotoğrafları Pirelli 2014 Faaliyet Raporu’nda da yer alan eser, 26-28 Şubat tarihleri arasında sanat severler tarafında ziyaret edildi.

 

Pirelli lastikleri yıllardır, sayısız sanatçının ellerinde bir sanat eserine dönüşmüştü. Birbirinden ünlü sanatçılar, lastiği bir zincire, aslana, file, şapkaya, göze ve şemsiyeye benzetti. Daha yakın geçmişte ise lastikler yağmura karşı bir korunak, bir müzik enstrümanı ve geleceğe bakan bir gözlük olarak ortaya çıktı. Bugün de bu yolculuğunu Sokak Sanatı ile sürdüren Pirelli lastikleri, Marina Zumi tarafından bir aya, Dome tarafından bir aşk simgesinin başkahramanına, Alexey Luka tarafından ise kültürler arasındaki bir bağlantıya dönüştürüldü.