Güncel Haber
Giriş Tarihi : 08-06-2015 21:20   Güncelleme : 08-06-2015 21:20

İsmail Yüksel'in adamından, gazetemize saldırı

Gazetemizin önceki sayılarında TÖHOB ve İstanbul Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel hakkında çıkan haberlere içerleyen C 302 nolu otobüsün sahibi Murat Keleş, gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Karabulut'u darp etti.

İsmail Yüksel'in adamından, gazetemize saldırı
Olay şöyle gelişti; “8 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 18.30 civarında görevi başında bulunan Ulaşım Gazetesi Yazıişleri Müdürü Hüseyin Karabulut ve Genel Yayın Yönetmeni Korhan Demir, haber ve gazetemizi teslim etme amacıyla Ümraniye Tepeüstünde bulunan Halkçılar Otomotiv'e gitti. Burada Müdüriyet bölümünde Halkçılar Otomotiv sahibi Memduh Yangöz'e gazete bırakmak ve haber almak amacıyla, Yangöz'ün odasına giren Karabulut'a o esnada odada bulunan ve İsmail Yüksel'e yakınlığıyla bilinen C 302'nin sahibi Murat Keleş, “Siz benim oda başkanım İsmail Yüksel'e hırsız diyemezsiniz” diyerek önce sözlü tacizde bulundu. Ulaşım Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Karabulut'un karşılık vermemesi üzerine daha da sinirlenen ve kontrolünü kaybedip dengesizleşen Murat Keleş, sizi öldürürüm tehditleri savurarak, Karabulut'a yumruk attı. Kendini savunmak amaçlı Keleş'in boğazından tutan Karabulut, Keleş'ten gelecek ikinci yumruk atma girişimini engelledi. Bu sırada odada bulunan Memduh Yangöz yanındakiler kavgayı ayırmaya çalıştı. Daha sonra sakinleşmeyen Keleş, Ulaşım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Korhan Demir'e sataştı. Demir, “Senin bize vurmaya ne hakkın var. Bize ölüm tehditleri savuruyorsun. Sen bizim kanımızı döksen, Türk adaleti seni böyle bırakır mı?” diye uyarıda bulunmak istese de, Keleş, “Hadi gelin başka yere gidelim” diye kahramanlık yapmaya çalıştı. Yanındakilere “Ben kabadayıyım, vurduğumu oturturum” havası vermeye çalışan ve acizliğini ortaya koyan Keleş'in bu tehditleri karşısında, Türk basının etik kurallarını bilen ve gazeteci kimliği taşıyan Korhan Demir ve Hüseyin Karabulut galeyana gelmedi.

SUÇ DUYURUSU
 
Bundan böyle, Ulaşım Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Karabulut ve Genel Yayın Yönetmin Korhan Demir başta olmak üzere, gazetemizin “Künye”sinde isimleri yer alan, muhabir ve editörlerin başına herhangi bir iş gelmesi halinde, bunun sorumlusu İstanbul Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel ve kamu görevi yapan, görevi başındaki gazetecilere saldıran C 302 numaralı halk otobüsünün sahibi Murat Keleş'tir. Türkiye Cumhuriyeti İstanul Başsavcılığı ve Emniyetet Müdürlüğüne duyurulur.