Güncel Haber
Giriş Tarihi : 02-06-2017 12:59   Güncelleme : 02-06-2017 12:59

Castrol bir ilk gerçekleştirdi

Yaşanılabilir bir çevre için geleceğe yatırımlarını hızlandıran, madeni yağ üreticilerinden Castrol, bir ilke imza attı. Dünyanın ilk yüzde 100 karbon nötr motor yağı Castrol Professional serisini üreten şirket, yetkili servislerin kullanımına sundu.

Castrol bir ilk gerçekleştirdi

Castrol, yetkili servislerin araçlarda kullandığı motor yağının karbon salınımını nötrleyerek otomotiv sektörünün sürdürülebilirlik yol haritasına katkı sundu. Önde gelen araç üreticileriyle birlikte motor ve motor yağı geliştiren şirket, dünyanın ilk yüzde 100 karbon nötr yağı olan Castrol Professional serisini üretti.

Araç üreticilerinin ajandasını bilerek, onlarla ortak iş geliştirdiklerini dile getiren Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Kamuran Yazganoğlu, şunları söyledi: “Sektörün ihtiyaç ve gerekliliklerini takip etmek konusunda son derece hassas davranıyoruz. Katma değer yaratmaktaki öncülüğümüz ve üstün teknoloji donanımız ile ilklere imza atıyoruz. Bu kapsamda, dünyanın ilk karbon nötr motor yağı Castrol Professional serisi ürünleri ürettik ve yetkili servislere özel olarak sunduk. Castrol Professional serisinde Castrol EDGE Professional, Castrol MAGNATEC Professional ve Castrol GTX Professional ürünlerimiz bulunuyor. Sera Gazı Protokolü’ne göre değerlendirilen ve dünyanın ilk sertifikalı karbon nötr yağı olan Castrol Professional serisi ürünlerimizin lider araç üreticilerinin yetkili servislerine doğrudan satışını gerçekleştiriyoruz.”

ARAÇ BAŞINA 8 KİLO KARBON

Dünyanın ilk yüzde 100 karbon nötr yağı Castrol Professional serisi motor yağlarının her 1 litresi, 2 kilo karbon nötrlüyor. Ortalama bir aile aracı başına 4 litre motor yağı kullanıldığı öngörülürse, toplamda 8 kilo karbon nötrlenebiliyor. Buna göre, 832 litre motor yağı kullanıldığında toplam 21 gemi konteynırına denk gelen 1.664 kilo karbon nötrleniyor. 10 bin litre motor yağı kullanıldığında ise 4 olimpik yüzme havuzuna denk gelen 20 bin kilo karbon nötrlenebiliyor. Castrol Professional serisi, tüm dünyada bir yıl boyunca motor yağı kullanımından dolayı oluşan ve olimpiyat stadının 30 katına eşit olan 500 bin ton karbon salınımını nötrleyebilme imkanı sunuyor.